Tänään: 24.07.2024

Päätoimittaja

Lohjan tapahtumat ja näyttelyt vetävät historiallisen paljon kävijöitä

lohja

Lohjan kaupunki on noussut viime vuosina otsikoihin paitsi kasvavana matkailukohteena myös tapahtumien ja näyttelyiden suosion myötä. Juhlavuottaan viettävä kaupunki on elänyt ja hengittänyt kulttuuria, vetäen puoleensa ennätysmäärän kävijöitä. Tuhannet ihmiset ovat löytäneet tiensä Lohjan monipuolisten tapahtumien pariin, ja aiemmin sadoissa mitatut kävijämäärät ovat kasvaneet tuhansiin. Matkailun myönteinen vaikutus on mitattavissa myös taloudellisesti, sillä kaupungin matkailutulo on kasvanut huomattavasti, kokonaisvaikutuksiltaan noin 109 miljoonaa euroa vuositasolla.

Kävijämäärien kasvun salaisuus

Majoitusmyynti on kirjannut huiman 45 prosentin kasvun, ja tämä on vain yksi indikaattori alueen vetovoimaisuuden kasvusta. Tapahtumat, kuten Käärijän keikka, Rantajamit, Lohja700 rantafestarit ja Laurinpäivä ovat olleet avainasemassa tämän positiivisen kehityksen taustalla. Näitä suuria yleisötapahtumia täydentävät lukuisat pienemmät kulttuuritilaisuudet, jotka ovat niin ikään ylittäneet aiemmat kävijäennätyksensä.

Suursuosion saavuttaneet tapahtumat

Lohjan Teatterin Sugar – Piukat Paikat -näytelmä on osoitus siitä, miten kulttuuri voi yllättää ja ihastuttaa. Ennakkomyynti ja suosio ovat ylittäneet kaikki odotukset. Alexander Reichsteinin veistosinstallaatio “He Olivat Täällä” Lohjan museon puutarhassa on puolestaan kerännyt ylistystä ja tuonut alueelle noin 10 000 kävijää. Näiden tapahtumien lisäksi Tyynelän galleria, Paikkarintorppa ja Hyrsylänmutka ovat olleet keskeisiä matkailuvaltteja.

Tytyri Elämyskaivos – Kävijäennätyksen rikkoja

Kesän yllättäjäksi on noussut Tytyri Elämyskaivos uudistetun Teemaluolansa ansiosta. Elämyskaivos on rikkonut kaikkien aikojen kävijäennätyksen ja tarjoaa vierailijoille neljästi vuodessa vaihtuvia teemoja. Joulun alla kaivos muuttuu Joulupukin kotiluolaksi, joka tarjoaa unohtumattomia elämyksiä sadan metrin syvyydessä.

Lohjan sijainti ja saavutettavuus

Vain puolen tunnin ajomatkan päässä Helsingistä Lohja on saavutettava ja kiinnostava kohde niin pääkaupunkiseudun asukkaille kuin kauempaakin tuleville vierailijoille. Kehittyvät kulttuuritapahtumat ja monipuolinen tarjonta ovat luoneet kaupungista houkuttelevan kohteen, jossa kävijämäärät ja matkailutulo ovat osoittaneet merkittävää kasvua.

Tapahtumakalenteri – Vuoden ympäri

Lohjan tapahtumakalenteri tarjoaa vaihtelua ja elämyksiä vuoden ympäri. Jokaiselle vuodenajalle on omat kohokohtansa, ja niin suuret kuin pienetkin tapahtumat luovat yhdessä kattavan ja houkuttelevan kokonaisuuden, joka jättää kävijöille kestäviä muistoja ja syitä palata Lohjalle uudelleen.

Lohjan kulttuurin ja tapahtumien tulevaisuus

Kävijämäärien ennätyskasvu ja tapahtumien suosio antavat odottaa Lohjalle valoisaa tulevaisuutta matkailu- ja tapahtumakaupunkina. Jatkuva kehitys ja panostus tapahtumiin sekä kulttuuriin takaavat, että Lohja säilyy yhtenä Suomen kiinnostavimmista ja eläväisimmistä kaupungeista.