Kuvassa Yrityskumppaniverkostoa tapaamisessa Lohjan kaupungintalolla.

Syyskuussa keskiviikkona 5.9. on jälleen Yrittäjänpäivä. Samana päivänä Ykkös-Lohjassa on yrittäjäliite ja Lohjan yrityskumppanit järjestävät Yrittäjänpäivän tilaisuuden.

Kysyimme Tilana Oy:n toimitusjohtaja Päivi Kuituselta, joka on yksi kumppaniverkoston aktiiveista, mistä kaikki tässä kumppaniverkostosta alkoi.

Lohjalla on useita tahoja, jotka tarjoavat yrityspalveluita, mutta kaikilla on sama ongelma, etteivät he oikein tavoita yrittäjiä. Tapahtumia järjestetään paljon, mutta yrittäjät eivät tiedä niistä. Sen takia kehiteltiin kumppaniverkosto, jossa kaikki tapahtumat ovat yhden kanavan kautta. Tarkoitus on, että kukin kumppani markkinoi myös toisten tapahtumia ja Facebookin sivuston kautta kaikki tapahtumat olisivat nähtävissä. Homma on vasta alullaan, mutta kaikki toimijat kokevat tämän mielekkääksi. Missään muualla Suomessa vastaava yhteistoimintaa ei ole.

Päivi kertoi myös mistä idea lähti tähän tulevaan tapahtumaan,

Ollaan kokoonnuttu jo noin vuoden verran, mutta nyt kaivattiin jotain konkretiaa toimintaan. Haluttiin tehdä verkostoa näkyväksi ja että yrittäjät tietäisivät, mitä tarjontaa heille on. Ensin mietittiin syyskuun loppua, mutta päällekkäisyys Nordic Business Forumin kanssa esti sen päivän, niin päädyttiin yrittäjän päivään. Yrittäjien eteenhän koko verkosto toimii.

Tämänkin tapahtuman jälkeen on odotettavissa jatkoa.

Toisen asteen reformi ja sen käytäntöön saattaminen on tärkeä osa verkoston toimintaa. Eli tapahtumassa pyritään löytämään niitä yrityksiä, jotka voisivat ottaa joko koulutus- tai oppisopimuskoulutukseen opiskelijoita ja pyritään kehittämään yrityksiä vastaanottamaan opiskelijoita. Tähän joustavan systeemin kehittäminen on yksi pääjutuista. Laurea tekee paljon erilaisia projekteja ja tämän mahdollisuuden hyväksikäyttäminen ja markkinointi on verkoston tehtäviä. Lohjalla on paljon tarjolla apuja yrittäjille ja tapahtumassa näitä esitellään.

Kumppaniverkosto on epämuodollinen vapaa organisaatio, joka voi tehdä asioita tarpeen mukaan. Kaikkien jäsenten tavoitteena on tuottaa palveluja yrittäjille. Tavoitteena on saada tietoa palveluista yrittäjille ja toisaalta tehdä yhteistyötä, jotta tarjonta olisi mahdollisimman monipuolista ja yrittäjiä palvelevaa, jatkaa Kuitunen.

Tapahtuma järjestetään Luksian ja Laurean kampuksella Nummentie 6, Lohjalla. Tilaisuus on maksuton ja voit ilmoittautua Lohjan Yrityskumppanien Facebook-sivun tapahtuman kautta.

YRITTÄJÄNPÄIVÄN TILAISUUS 5.9.2018

17:00                  Tilaisuus alkaa, Yrityskumppanit esittäytyvät ständeillä

17:00                  Iltapalaa tarjolla

17:30                  Tilaisuuden avaus

17:45                  Sponsorin puheenvuoro

18:00                  Terhi Haapaniemi, Suomen Yrittäjät

Tietoa toisen asteen reformista yrittäjille

18:30                  Kalervo Kaarre, Suomen Ilotulitus Oy

Yrittäjän tarina

19:00                   Petri Rajaniemi, Ponder Nobs Oy

“Uusi ja parempi tulos syntyy vasta, kun toiminta muuttuu. Toiminta muuttuu vasta, kun ajattelu muuttuu. Ajattelu muuttuu vain kyseenalaistamalla entinen ajattelu.”