Kauden päätöstilaisuudessa iloittiin historiallisesta menestyksestä ja palkittiin parhaat pelaajat, valmentajat ja seuratoimijat. Kauden 2021–2022 päätösjuhla kokosi Kisakallioon runsaslukuisen joukon koripalloilijoita. Eikä ihme, sillä takana oli hieno kausi.

–Kausi oli historiallinen, sillä joukkueemme menestyivät paremmin kuin koskaan valtakunnallisissa sarjoissa SM-sarjaa myöten. Myös aluesarjoja pelaavista joukkueista moni ylsi finaaleihin, koripallojaoston puheenjohtaja Jari Kokkila summaa.

Tilaisuudessa palkittiin vuoden valmentajana seuran valmennuspäällikkö Aleksi Iltanen, joka on ollut laaja-alaisesti mukana eri joukkueiden valmentamisessa. Lisäksi Iltasen luomalla yhtenäisellä LoU-pelitavalla niitettiin menestystä valtakunnallisia sarjoja myöten.

–Tunnustus lämmittää, etenkin tällaisen kauden jälkeen. Myös ensi kausi vaikuttaa lupaavalta, sillä Lohjalla pelataan SM-sarjaa niin tytöissä kuin pojissakin, Iltanen pohtii.

Vuoden nuoren valmentajan palkinnon sai 14-vuotiaita poikia valmentanut Otto Holm. Vuoden nuoreksi tyttöpelaajaksi valittiin 15-vuotiaiden tyttöjen maajoukkuerinkiin kuuluva Emili Melnikova. Vuoden nuoreksi poikapelaajaksi valittiin Eetu Sosala, joka toimi kapteenina valtakunnallista I divisioonaa pelanneessa MU16-joukkueessa. Myös Sosala osallistui maajoukkueleiritykseen. Vuoden koriksentekijäksi valittiin koripallojaoston jäsen Marjo Tiitto, joka on uurastanut seuran some- ja medianäkyvyyden varmistamiseksi.


LoU Basketilla on takanaan komea vuosi, sillä sen joukkueet menestyivät paremmin kuin koskaan valtakunnallisissa sarjoissa aina SM-sarjaa myöten.

Koripalloliiton tunnustukset

Tilaisuudessa jaettiin myös Koripalloliiton ansiomerkkejä. Valmentaja Vesa Jaakkola palkittiin Koripalloliiton hopeisella ansiomerkillä. Jaakkola on toiminut seurassa laji- ja fysiikkavalmentajana 21 vuotta. Niin ikään hopeinen ansiomerkki myönnettiin Leif Palinille, jonka monipuolinen tausta kattaa mm. seuran johtokunnan jäsenenä sekä erotuomarina toimimisen. Palin on tuomaroinut pelejä aina Korisliigaa myöten.

Pronssinen ansiomerkki ojennettiin Tuomo Järviselle, joka on korisuransa aikana hoitanut mm. joukkueenjohtajan ja valmentajan tehtäviä. Pronssisen ansiomerkin saivat myös ahkerat ja monipuoliset koristoimijat Marko Pitkäranta ja Noora Turunen.


Vuoden nuoret pelaajat Emili Melnikova ja Eetu Sosala.

Joukkueiden parhaat

LoU Basket palkitsi jokavuotiseen tapaan myös jokaisen joukkueen tsempparit.

Eskarikoris: Jade Ruuhijoki ja Maja Oivanen

Tytöt U10: Sonja Laine ja Sina Hietanen

Tytöt U12: Unna-Maija Saajos ja Enni Lindström

Tytöt U14: Magdaleena Lilja ja Shanti Sakhardante

Tytöt U16: Iina Vainio

Tytöt U19: Eedi Läntinen

Naiset: Matleena Lehto

Naiset harraste: Riikka Sinisaari

Eskarikoris, pojat: Justus Suominen ja Joel Streng

Pojat U8: Paavo Anttila ja Verner Wasenius

Pojat U10: Nooa Korpi ja Oliver Hautaviita

Pojat U12: Sebastian Vilen ja Oliver Turunen

Pojat U14: Noel Rask ja Toivo Keinänen

Pojat U16: Oliver Silfverberg ja Niklas Nyman

Pojat U19: Paavo Hilander

Miehet: Sami Martikainen