Tytöille ja pojille kerran viikossa koko kauden ajan

Lohjan Urheilijoiden koripallojaosto LoU Basket mahdollistaa maksuttoman koripalloharrastuksen eskari-ikäisille tytöille ja pojille pelikaudella 2021-2022. Eskarikoriksessa on omat ryhmänsä niin tytöille kuin pojillekin ja toiminta starttaa kuluvalla viikolla Muijalan koululla. Jatkossa tytöt harjoittelevat Ojamon uudessa liikuntahallissa tiistaisin kello 17-18 ja pojat samassa paikassa torstaisin kello 17-18.

LoU Basketin järjestämään maksuttomaan eskarikorikseen mahtuu vielä mukaan. Kuvassa nappulakorikseen osallistunut Anton Virolainen. Kuva: Tenho Ulmanen

Lapsia on ilmoittautunut kiitettävästi mukaan, mutta molemmissa ryhmissä on vielä hyvin tilaa uusillekin tulijoille.

Varsinkin tyttöjä kaivataan koriksen maailmaan lisää. Tyttöjen eskarikorisryhmässä on vielä runsaasti tilaa, vinkkaa LoU Basketin valmennuspäällikkö ja toinen eskarikoriksen päävalmentaja Aleksi ”Allu” Iltanen.

Eskarikoris on sisääntulojoukkue korisharrastukseen 2015 syntyneille lapsille. Eskarikorislaiset harjoittelevat kerran viikossa ja tavoitteena on opetella koriksen perusteita ja toimintaa joukkueympäristössä, mutta ennen kaikkea nauttia monipuolisesta liikunnasta. Tarkoituksena on lisäksi järjestää kuukausittain pelitapahtuma.

Iltanen kertoo, että ainakin Hämeenlinnassa on aikaisemmin järjestetty vastaavanlaista toimintaa, mikä on ollut erittäin suosittua.

Oma ajatukseni oli, että meidänkin pitäisi jotain tällaista tarjota. Lähdemme eskarikorikseen sillä twistillä, että nuorten lasten valmennus on mahdollisimman laadukasta. Se on ollut perusidea alusta alkaen, taustoittaa Iltanen.

Iltasen sanoilla on myös katetta, sillä mies itse on suorittanut Suomen Koripalloliiton Huippukoripallovalmentajatutkinnon, kuuluu Suomen Koripalloliiton juniorivalmennusverkostoon ja hänellä on todella pitkä kokemus niin käytännön valmentamisesta kuin koulumaailmassa toimimisestakin.

Kun eskarikoriksen toisena vastuuvalmentajana toimii LoU Basketin koripallokouluvastaava Laura Manni, joka on koulutukseltaan liikuntaneuvoja, ovat eskarilaiset varmasti hyvissä käsissä.

Eskarikoris toimii oikean joukkueen tavoin. Kasvatuskumppanuus on mielestäni erittäin tärkeää lasten valmennuksessa. Vanhempien kanssa pitää pystyä käymään vuoropuhelua ja siksi halutaan, että vanhemmat myös osallistuvat toimintaan vanhempainpalaverien ja pelitapahtumien muodossa, sanoo Iltanen.

Lasten harrastustoiminnassa olevilla valmentajilla on iso vaikutus lasten kasvuun. Siksi onkin tärkeää, että valmentaja ja lasten vanhemmat toimivat yhteistyössä samalla lailla kuin koulumaailmassakin, painottaa Iltanen.

Sinunko yrityksestäsi yhteistyökumppani?

Eskarikoris on siis lapsille täysin maksuton. Riittää, että varusteiksi löytyy sisäpelikengät, t-paita ja shortsit. Valmennus, tilavuokrat sekä osallistujille jaettavaksi kaavaillut t-paidat tuovat kuitenkin seuralle kuluja. LoU Basket olisikin enemmän kuin mielissään, mikäli eskarikorikselle löytyisi yhteistyökumppani, joka omalta osaltaan olisi valmis tukemaan tätä lapsille tarjottavaa maksutonta harrastusta.

Yhteistyökumppanuudesta kiinnostuneita tahoja pyydetään ottamaan yhteyttä Lohjan Urheilijoiden koripallojaoston puheenjohtaja Jari Kokkilaan puhelinnumeroon 040 542 0244 tai sähköpostitse puheenjohtaja.basket@lohjanurheilijat.fi.

Eskarikorikseen puolestaan voi ilmoittautua suoraan LoU Basketin kotisivuilla www.loubasket.fi.

Lisätietoja eskarikoriksesta antaa valmennuspäällikkö Aleksi Iltanen numerosta 045 112 5564 tai aleksi.iltanen@lohjanurheilijat.fi.

MVP