LoU Basketin alle 17-vuotiaat pojat nousivat viime keväänä karsintojen jälkeen SM-sarjaan. Joukkue aloittaa SM-taipaleensa tulevana viikonloppuna Valkeavuoren liikuntahallilla, kun vastaan asettuu kotijoukkue Kaarinan Ura Basket.

LoU Basketin joukkueeseen kuuluu 17 vuonna 2006–2008-syntyttä pelaajaa. Runko koostuu Lohjan omista kasvateista, mutta täksi kaudeksi halukkaita pelaajia on tullut myös lähialueilta Salosta, Hyvinkäältä ja Karkkilasta.

”Pelaajien tulo muista seuroista kertoo siitä arvostuksesta, jota yleisesti tunnetaan sekä SM-sarjapaikkaa että lohjalaista valmennustyötä kohtaan. Täällä panostetaan pelaajiin, heistä aidosti välitetään ja heille räätälöidään sopiva ympäristö harjoitella ja pelata”, valmennuspäällikkö Aleksi Iltanen kuvailee.

Poikien SM-sarjapaikka on historiallinen saavutus lohjalaisessa koripallossa, kun tarkastellaan yli 16-vuotiaita junioreita. Nuoremmat juniorit, kuten alle 14-vuotiaat tytöt, ovat pelanneet ylimmällä sarjatasolla aiemminkin.

Vahvat taustajoukot

LoU Basketin 2006-syntyneiden joukkue on ollut kasassa jo kymmenen vuoden ajan, ja ryhmän päävalmentajana on toiminut koko ajan valmennuspäällikkö Aleksi Iltanen. Valmentajina ovat vuosien saatossa toimineet myös mm. Toni Boman, Tomi Sakala, Petri Kovanen ja Niko Wasenius.

Tällä kaudella päävalmentajaksi nousee Niko Wasenius, ja Aleksi Iltanen jatkaa valmentajana. Joukkueella on tukenaan myös muita ammattilaisia, kuten fysiikkavalmennuksesta vastaava Vesa Jaakkola, joukkueenjohtajana toimiva Mikko Peltola sekä huoltaja Timo Koskelainen. Lisäksi valmennuksessa ovat mukana MU16 joukkueen päävalmentaja Tomi Sakala ja Miesten/MU19 ryhmän valmentaja Pekka Holm.

”Harjoittelu tulevaa kautta varten on sujunut hienosti. Uudet ja vanhat pelaajat ovat löytäneet yhteisen sävelen, ja harjoituksissa on ollut mainio tekemisen meininki. Emme malta odottaa, että pääsemme testaamaan taitojamme. Tavoitteenamme on tarjota tyylikästä koripalloa sekä edustaa Lohjaa ja LoU Basketia parhaalla mahdollisella tavalla”, Wasenius kertoo.

Myös joukkueen kapteeni Eetu Sosala on samoilla linjoilla.

”Hyvillä fiiliksillä lähdemme alkavaan kauteen. Joukkueeseen on saatu täydennystä, ja jokainen pelaaja pystyy pelaamaan meidän korista. Tästä pitäisi tulla jännittävä kausi”, Sosala ennakoi.

Ensimmäisen kotipelinsä joukkue pelaa sunnuntaina 9.10. klo 17 alkaen Ojamoharjun koululla. 

”Toivottavasti lohjalaiset urheilun ystävät löytävät paikalle sankoin joukoin ja tulevat kannustamaan oman kaupungin joukkuetta”, Iltanen toivoo.

Koripallon poikien MU17 SM-sarjassa pelaavat kaudella 2022–2023 seuraavat kymmenen joukkuetta: BC Nokia, KTP Kotkasta, WB-Pantterit Helsingistä, Pussihukat Vantaalta, Tapiolan Honka Espoosta, Helsingin NMKY, Ura Basket Kaarinasta, Tampereen Pyrintö, Torpan Pojat Helsingistä ja LoU Basket Lohjalta.

LoU Basketin kokonpano: Joukkue (basket.fi)