Eetu Sosala  punnertaa korin. Vili Vesterinen (61) , Jesper Niskanen (15) ja Niklas Nyman (0) seuraavat tilannetta.

LoU Basketin alle 17-vuotiaat pojat aloittivat sunnuntaina SM-sarjan Valkeavuoren liikuntahallilla Kaarinan Ura Basketia vastaan voitolla. Kotiin tuomisina oli historiallinen voitto heti ensimmäisestä pelistä, kun Niko Waseniuksen ja Aleksi Iltasen valmentama joukkue vei ottelun nimiinsä pistein 84-100 (36-50).

Olimme ehtineet pelata yhdessä vain yhden harjoituspelin ennen sarjan alkua, joten yhteisiä kokemuksia ei joukkueella ollut paljon. Peliä edeltävällä viikolla saimme joukkueena pelaamisen aivan uudelle tasolle, mikä näkyi tänään pelissä.

päävalmentaja Niko Wasenius

Lohjalaiset aloittivat pelin hyvällä energialla ja olivat selvästi valmiina pelaamaan. LoU Basketin puolustus toimi hienosti, kun etenkin Jesper Niskanen näytti osaamistaan puolustuspäässä. Hyökkäyksessä joukkueen kapteeni Eetu Sosala teki tuhojaan kaarinalaisten korin alla, Vili Vesterisen antaessa tulitukea niin kaukaa kuin läheltäkin. Ensimmäinen neljännes lohjalaisille pistein 14-25.

LoU Basketin SM-sarja kausi alkaa. Vili Vesterinen ylösheitossa. Muut LoU Basketin aloitusviisikossa Taneli Koskelainen (5), Olli Peltola (7), Jesper Niskanen (15), Eetu Sosala (68).

Toisella neljänneksellä lohjalaiset peluuttivat laajalla rotaatiolla ja hyökkäyspeli toimi. Varsinkin Kalle Niemelä, Eelis Lahti ja Aleksis Hurme loistivat puolustuspäässä, mutta muutamien lohjalaisten puolustuspään nukahdusten takia kaarinalaiset pysyivät pelissä mukana. Puoliajalle mentiin LoU Basketin johdossa lukemin 36-50.

Puoliajalta kentälle tuli sisuuntunut kaarinalaisjoukkue, joka heitti jakson alkuun kolme kolmenpisteen koria. Lohjalaiset ottivat aikalisän, ja puolustus parani jälleen Niklas Nymanin kentälle tulon myötä. Puolustus vaikutti positiivisesti myös hyökkäyspeliin ja kolmas erä päättyi 62-77 lohjalaisjohtoon.

Neljännen erän lohjalaiset aloittivat vauhdikkaasti ja neljän minuutin kuluttua tilanne oli ratkaisevasti jo 64-89 lohjalaisille, Olli Peltolan johtaessa koritehtailua. Lohjalaiset olivat liikenteessä laajalla 12 pelaajan kokoonpanolla ja pelasivat ottelun laajalla rotaatiolla.

– Pelasimme omaa koripalloamme, jossa kaikki pääsivät osallisiksi ja saivat hyviä onnistumisia ja kokemuksia. Tänään yhteensä 26 koriin johtavaa syöttöä ja jokaiselle pelaajalle vähintään yksi. Hieno peli meiltä, josta voimme ammentaa paljon hyvää seuraaviin peleihin, analysoi päävalmentaja Niko Wasenius.

Lohjalaisten pistekärjen muodostivat Sosala, Peltola ja Vesterinen. Kaarinalaisten paras pistemies oli Veikka Vyyryläinen 21 pisteellä. Samuel Rantapaju heitti Uralle 15 pistettä ja keräsi 13 levypalloa.

– Mahtavaa, että saatiin näin hyvä startti sarjaan, ja erityisen onnellinen olen jätkien puolesta, sillä jokainen sai aidosti onnistumisia. Lisäksi, onhan tämä meidän ensimmäinen voitto SM-sarjassa myös hieno juttu LoU Basketille ja lohjalaiselle urheilulle, iloitsi joukkueen valmentaja ja seuran valmennuspäällikkö Aleksi Iltanen.