LoU Basketin syyskausi oli onnistunut ja seuralla on kevään SM-sarjoissa kolme joukkuetta. SM-sarjaa pelaavan WU16 ryhmän lisäksi alle 14-vuotiaat WU14 tytöt selvittivät hienosti tiensä SM-sarjaan ja alle 15-vuotiaat tytöt pelaavat omaa SM-sarjaansa keväällä ylimmässä lohkossa. Lisäksi alle 12-vuotiaat minitytöt pelasivat hienosti oman ikäluokkansa korkeinta sarjatasoa 1.divisoonaa tullen syksyn sarjassa toiseksi.

Kilpailullisesti hyvin menneen syyskauden jälkeen on hienoa, että joukkueet pääsevät nyt kamppailemaan kovia joukkueita vastaan ja oppimaan uutta kevätkaudella.

Valmennuspäällikkö Aleksi Iltanen

LoU Basketin WU14 aloittaa SM-sarjan sunnuntaina Vantaalla

LOU Basket WU14
LOU Basket WU14

LoU Basketin WU14 joukkue selvitti hienosti tiensä oman ikäluokan SM-sarjaan ja aloittaa SM-sarjan tulevana sunnuntaina Vantaan Tikkurilassa. Vastaan ensimmäisessä SM-turnauksessa tulevat Tikkurila-Seura ja HoNsU Jyväskylästä.

Syksyllä treenattiin monipuolisesti, ahkerasti ja motivoituneesti. SM-karsinta meni hienosti ja syyskauden tavoite on saavutettu ja keväällä pelataan SM-sarjassa. Lisäksi saatiin 3.divarissa voitokas päätös ja keväällä pelaamme toisella ryhmällä kakkosessa. Meillä on nyt hyvä treenikausi takana ja lähdemme luottavaisin mielin tulevaan kevätkauteen. Tavoitteena on kehittää peliä aktiivisempaan suuntaan ja lähdemme voittamaan jokaista peliä. Olen todella ylpeä jokaisesta tytöstä!

Joukkueen päävalmentaja Dana Melnikova

SM-sarjaa pelataan kahdessa yhdeksän joukkueen lohkossa, joista kummastakin pääsee neljä parasta joukkuetta toukokuussa Kisakalliossa pelattavaan SM-lopputurnaukseen.

Lohjalaiset saavat järjestettäväkseen kaksi kotiturnausta 16.3 ja 7.4.2024.

WU15 joukkue Robert Petersen Cupin ylimpään lohkoon

LOU Basket WU15
LOU Basket WU15

Tyttöjen alle 15-vuotiaiden joukkue selvitti syksyn SM-sarjapelien perusteella itsensä hienosti ylimpään jatko lohkoon, johon pääsi Suomen kahdeksan syyskauden kovinta joukkuetta.

Meidän joukkue pelasi hienon alkukauden. Ollaan erityisesti parannettu kauden aikana yhteen pelaamista ja kommunikointia. Näiden asioiden takia syyskauden aikana onnistuttiin saamaan kovia voittoja tiukemmistakin matseista, jonka takia ansaittiin paikka keväälle ylimmästä jatkolohkosta. Keväälle on luvassa tosi kovia matseja, ja on mahtavaa päästä pelaamaan niitä pelejä joukkueen kanssa.

Joukkueen kapteeni Saana Laine

Tämän ikäluokan SM-sarja on nimeltään Robert Petersen Cup. Sarjassa kevät pelataan kolmessa tasolohkossa, joista jokaisesta on vielä mahdollisuus päästä SM-lopputurnaukseen, joka sekin pelataan toukokuussa.    

Joukkue aloittaa kevään pelinsä sunnuntaina klo 16:30 Ojamon liikuntahallilla, kun vastaan asettuu syyskauden sarja kärki Espoo Basket Team.

15-vuotiaat tytöt, Robert Petersen Cup (basket.fi)

WU16 voitokas kevään ensimmäisessä SM-sarjaottelussa

Tyttöjen alle 16-vuotiaiden SM-sarja jatkui joulutauon jälkeen lauantaina 6.1, kun lohjalaiset matkustivat Kotkaan. Vastaan Karhulan liikuntahallilla asettui Peli-Karhut.

Ottelu oli tasainen ja johtoasema vaihtui 13 kertaa. Lohjalaiset veivät ottelua alussa ja karkasivat 10 pisteen johtoon. Kotkalaiset kuitenkin paransivat peliään, nousivat rinnalle ja porskuttivat 16 pisteen karkumatkalle. LoU Basketin ryhmä ei kuitenkaan luovuttanut, vaan nousi hurmosmaisesti ohi johtaen ottelua loppuhetkillä 78-76, mutta PeKa:n Jenna Anttilan neljä sekuntia ennen ottelun loppua tehty kylmäpäinen ratkaisu vei ottelun jatkoajalle tilanteessa 78-78.     

Jatkoaika mentiin tasaisissa merkeissä, mutta lohjalaiset nousivat Minttu-Maria Liljan korilla neljä sekuntia ennen ottelun loppua pisteen johtoon 86-85. Kotkalaiset saivat vielä mahdollisuuden, mutta heitto kolisi rautoihin ja pisteen matkasivat Lohjalle.

Varmastikin viihdyttävä peli katsojille. Meiltä läsnäolo ja intensiteetti ei ollut koko ajan paras mahdollinen. Se näkyi varsinkin levypallopelaamisessa puolustuspäässä ja välillä omien asioiden toteuttamisessa hyökkäyksessä. Olen kuitenkin onnellinen mimmien puolesta, se miten he osoittivat vahvaa luonnetta, uskoivat meidän omin juttuihin ja kaivoivat matsista voiton, vaikka oltiin jo aika syvällä lumihangessa.

Joukkueen päävalmentaja Aleksi Iltanen

Ottelu (basket.fi)