LoU Basketin 2009-2010 syntyneet tytöt voittivat kaksi peliä viikonloppuna ja selvittivät tiensä 15-vuotiaiden tyttöjen SM-sarjan puolivälieräpeliin. Ikäluokan SM-sarjan Robert Petersen Cupin lopputurnaukseen on selvinnyt Suomen kahdeksan parasta joukkuetta ja puolivälierät pelataan Nokialla 10.5.2024. LoU Basket pelaa välieränsä jyväskyläistä HoNsU:a vastaan ja muut puolivälieräjoukkueet ovat Peli-Karhut Kotkasta, Hyvinkään Ponteva, Tapiolan Honka, BC Nokia, Espoo Basket Team ja Helsingin NMKY.

Viikonloppuna LoU Basketin alle 15-vuotiaat tytöt olivat pelaamassa SM-lopputurnausvaiheen ensimmäisessä turnauksessa Vantaalla. Turnauksen muut joukkueet olivat vantaalainen Tikkurila-Seura, Lahti Basketball ja Porvoon Tarmo. Kahdella voitolla pääsi pelaamaan SM-sarjan puolivälieriin. 

Viikonloppu alkoi lauantaina voitolla Lahti Basketball -joukkueesta luvuin 68-27 (37-13). Lohjalaiset puolustivat aktiivisesti koko kentällä ja saivat pakotettua vastustajan pallonmenetyksiin. Kaikille lohjalaispelaajille tuli onnistumisia molemmissa päissä kenttää. Toisessa ottelussa TikS ja Porvoo väänsivät tasaisen ottelun ja vantaalaiset selvittivät tiensä ratkaisupeliin lohjalaisia vastaan.

Ratkaisupeli pelattiin sunnuntaina aamupäivällä Vantaan monitoimikeskus LUMO:ssa ja paikalle oli saapunut satakunta katsojaakin. Molemmat joukkueet tunsivat toisensa hyvin, niin tiedossa oli tasaista vääntöä ja sitä myös saatiin. Pelissä kamppailtiin fyysisesti ja puolustettiin kovaa. 

Lohjalaiset jatkoivat huikeita otteitaan puolustuspäässä ja johtivat ottelua toisella jaksolla jo 19-6, mutta sinnikäs vantaalaisryhmä ei luovuttanut ja puoliajalle mentiinkin tasaisissa merkeissä tilanteen ollessa 21-16. Toinen puoliaika mentiin samaa kaavaa lohjalaisten puolustuspelaamisen osalta ja kun levypallopelaaminen oli lisäksi koko pelin kiitettävällä tasolla, niin lopussa numerot olivat LoU Basketille 50-31. Tämä tarkoitti paikkaa SM-sarjan puolivälieriin.

LoU Basketin alle 15-vuotiaiden joukkue ensimmäisessä lopputurnausvaiheessa

Aada Kiuru, Unna-Maija Saajos, Elviina Hautamäki, Saana Laine, Helmi Vyhtinen, Enna Järvinen, Henny Peltola, Alina Määttä, Viivi Nieminen, Shanti Sakhardande, Emilia Määttä, päävalmentaja Aleksi Iltanen, valmentaja Dana Melnikova ja joukkueenjohtaja Kari Vyhtinen.

15-vuotiaat tytöt, Robert Petersen Cup (basket.fi)