Sunnuntaina pelatussa ratkaisevassa SM-nousukarsintaottelussa Ojamonharjun koululla kaatui Feeniks Basket Forssasta luvuin 77-58 (41-23).

loubasket

WU16 SM-kausi päättyi uuteen WU17 SM-paikkaan

LoU Basketin WU16 eli  2008-2009-syntyneiden tyttöjen joukkue saavutti merkittävän voiton etenemällä ensi kauden WU17 SM -sarjaan voitettuaan Forssan Feeniks Basketin SM-nousukarsintasarjassa. Feeniks Basket oli voittanut valtakunnallisen 1.divisoonan häviten vain yhden ottelun sarjassa kauden aikana ja lohjalaiset jäivät tiukkojen runkosarjavaiheiden jälkeen omassa WU16 SM-sarjassaan kymmenenneksi.

SM-runkosarjassa lohjalaisryhmä  pelasi hyviä otteluita, saavutti neljä voittoa ja haastoi Suomen kärkijoukkueita tasaväkisesti voittaen SM-pronssimitalisti Tampereen Pyrinnön ja häviten vain muutamalla pisteellä tasaisessa ottelussa Suomen mestaruuden voittaneelle Helsinkin NMKY:lle. Viimeisessä ottelussa tuli myös hieno voitto Lahti Basketball joukkueesta kotikentällä.

”Meidän peli kehittyi eteenpäin läpi kauden, mitä enemmän yhteisiä kokemuksia saatiin. Huomattiin, että pystytään haastamaan kaikki sarjamme joukkueet hyvällä pelillä. Kausi oli täynnä kivoja hetkiä joukkueena ja oli mukava päättää se kolmeen onnistumiseen”  joukkueen kapteeni Minttu-Maria Lilja

SM-karsintasarjan ensimmäisessä ottelussa lohjalaiset kävivät hakemassa vierasvoiton lauantaina Forssasta, kun Feeniks Basket kaatui luvuin 70-63 (39-28). Kotikentällä tuli myöskin voitto, niin joukkue saavutti paikan ensi kauden WU17 SM-sarjassa suoraan voitoin 2-0. Paikka WU17 SM-sarjassa on ensimmäinen tyttöjen puolella lohjalaisessa koripallossa.

Yksilötasolla LoU Basketin Emili Melnikova oli WU16 SM-runkosarjassa paras korintekijä tehden pisteitä 24,7 keskiarvolla ottelua kohti. Ikäluokan maajoukkueeseen kuuluvalle Melnikovalle karsintapelit olivat tähän saakka viimeiset LoU Basketin paidassa ja hän siirtyy vieläkin kovempaan peli- ja harjoitteluympäristöön.

”Koko joukkueen kausi meni hyvin. Vaikka SM-sarjassa ei päästy kovin pitkälle, niin huomasin itse miten meidän joukkue ja joukkuepeli on mennyt eteenpäin kauden aikana. Tämän mahdollisti jokainen pelaaja, joka pelasi SM-sarjassa. Tärkeintä oli se, että säilytettiin paikka ensi vuoden SM-sarjaan. SM-nousukarsinta pelit olivat itselle viimeiset pelit tämän joukkueen kanssa, jonka kanssa ollaan pelattu 8 vuotta samalla kentällä ja nyt on aika siirtyä kohti uusia haasteita. Kiitos kaikille valmentajille ja joukkueelleni tästä matkasta.”  Emili Melnikova

Yhdessä, tunteella ja hienossa tunnelmassa

Ratkaisevassa ottelussa lohjalaiset aloittivat pelin hieman sekavasti ja ilmassa oli selvästi jännitystä sekä paljon tunnetta. Valmentaja Iltasen ottama aikalisä kuitenkin auttoi ja peli alkoi selvästi vapautua. Yhteispeli parani ja joukkueen pelissä alkoi näkyä usko omaan tekemiseen.  

Varsinkin toisella neljänneksellä lohjalaisryhmä puolusti loistavasti ja pelasi upeaa joukkuekoripalloa.  Lohjalaisten levypallopelaaminen oli kovalla tasolla koko ottelun ja mahdollisti lohjalaisille paljon korintekoyrityksiä sekä nopeita hyökkäyksiä.  

Tunnelmaa ja meteliä otteluun toi lisäksi molempien joukkueiden kannattajien intohimoinen tuki, joka selvästi lisäsi ottelun sähköistävää tunnelmaa, kun sekä LoU Basketin että Feeniks Basketin kannattajat kannustivat omiaan. Ojamonharjun liikuntahallissa kaikuivat rumpujen lyönnit ja hurraukset loivat hyvän tunnelman ratkaisuotteluun.

” Hieno ottelusarja meiltä ja omaa mieltä lämmittää erityisesti se, että pelasimme tunnetasolla kauden parhaat pelimme ja olimme aidosti yhdessä. Koko kausi oli meille kaikille opettavainen, koettiin yhdessä iloja ja suruja, oli paljon uuden oppimista ja uskon, että meistä jokainen joukkueen mukana ollut on kasvanut taas ihmisenä. Tähän viimeiseen kotipeliin sisältyi niin paljon joukkueen sisäistä tunnekuormaa, samalla haikeutta ja välittämistä, että tuntuu etuoikeutetulta kokea tällaisia hetkiä ja tunteita näitten mahtavien nuorten naisten ja valmennusryhmän kanssa.”  päävalmentaja Aleksi Iltanen

Lohjalaisten lisäksi SM-karsintasarjasta ensi kauden WU17 SM-sarjaan tiensä selvitti valtakunnallisen 1.divisioonan kolmanneksi tullut Salon Vilpas, joka voitti SM-sarjan yhdeksänneksi sijoittuneen helsinkiläisen Helmi Basketin voitoin 2-1.  

Ottelu (basket.fi) Ottelu LoU – Feeniks

Sarja (basket.fi) WU16 SM-sarja

Sarja (basket.fi) Nousukarsinta

Joukkue (basket.fi) LoU Basket WU16