Viime kaudella hienosti SM-sarjan 8.sijalle sijoittunut LoU Basketin alle 16-vuotiaiden tyttöjen joukkue aloittaa SM-sarjansa tulevana lauantaina. Kotipeliin Ojamon koululle saapuu Pelikarhut Kotkasta. 

LoU Basketin joukkueen harjoitusrinkiin kuuluu parisenkymmentä vuonna 2008–2010-syntynyttä urheilijaa. Tällä ryhmällä pyöritetään pelejä kolmessa sarjassa, alle 16-vuotiaiden SM-sarjassa, alle 15-vuotiaiden SM-sarjassa Robert Petersen Cupissa ja lisäksi pelataan alle 19-vuotiaiden 2.divisioonaa. Lisäksi muutamat nuoremmat pelaajat osallistuvat syksyllä oman ikäistensä SM-karsintaan. 

Viime kauden lopuksi joukkueen valmennukseen tuli muutoksia, kun pitkään tyttöjä valmentanut Antti Kallio jäi pois joukkueen valmennuksesta ja päävalmentajan puikkoihin hyppäsi seuran valmennuspäällikkö Aleksi Iltanen.    

Itse kun olin ollut jo kaksi kautta mukana joukkueen päivittäisharjoittelussa, niin homma pyörähti käyntiin jouhevasti. Viime kauden loputtua toukokuun lopussa, aloitettiin kesäharjoittelu neljä kertaa viikossa heti kesäkuun alusta alkaen. Tämän lisäksi oli tietenkin omatoimiset harjoitukset, sekä leirit päälle. Pari viikkoa oli lomaa joukkueharjoittelusta, jolloin pelaajat tekivät ohjelmia omatoimisesti. Mimmit tekivät koko kesän tosi hyvin ja ahkerasti hommia. Itselläni on tosi hyvä fiilis siitä, miten kesäharjoittelu meni.

Aleksi Iltanen

Tyttöjen alle 16-vuotiaiden SM-sarjapaikka on historiallinen saavutus lohjalaisessa koripallossa. Viime vuonna pojat pelasivat MU17 sarjaa, mutta nyt ensimmäistä kertaa nähdään lohjalainen joukkue myös alle 16-vuotiaiden SM-sarjassa.

LoU Basketin 2008-2009-syntyneiden joukkue on ollut kasassa jo 7-vuotiaista mikrotytöistä saakka. Yhdessä tekemisen kulttuuri on vahva ja yhteishenki korkealla. Hyvin toimivaan tiimiin, taustaryhmään ja pelaajiin luottaen Iltanen onkin rakentanut joukkueen valmennusta tiiminsä kanssa mahdollisimman pelaajalähtöisesti ja hieman jopa uudella ilmeellä.   

Meillä pelaajille annetaan paljon autonomiaa vaikuttaa joukkueen tekemiseen, toimintoihin ja aito mahdollisuus päättää asioista. Me keskustelemme paljon ja luottamuksella on iso merkitys. Kaikkia rohkaistaan siirtymään epämukavuusalueelle ja oppimaan. Tämä koskee myös päävalmentajaa ja muita valmentajia, sillä jos pelaajat sinne uskaltautuvat menemään, niin myös ainakin minun itse on sinne uskaltauduttava

Iltanen

Joukkueen valmennuksessa ovat mukana Iltasen lisäksi Jussi Lilja, Vesa Tikkanen sekä naisten joukkueen päävalmentaja Pia Yli-Kankahila ja WU14 ryhmän päävalmentaja Dana Melnikova. Joukkueen fysiikkavalmentajana toimii Vesa Jaakkola ja joukkueenjohtajina Kari Vyhtinen, Jani Hautamäki sekä Mika Kärkkäinen.

Uskon, että puhun koko joukkueen puolesta sanoessani, että odotan innolla kauden alkua ja ensimmäistä kotipeliä Ojamolla 7.10. Ollaan treenattu kovaa ja on kiva lähteä katsomaan miten pystymme toteuttamaan opittuja asioita SM-sarjan tiukoissa peleissä. Tavoitteenamme on pelata nopeatempoista korista ja kehittää peliämme koko ajan eteenpäin. Toivottavasti saamme paljon kannustajia kotipeleihimme Ojamolle.

Minttu-Maria Lilja, joukkueen kapteeni

Ensimmäisen kotipelinsä WU16 SM-joukkue pelaa sunnuntaina 7.10. klo 16 alkaen Ojamonharjun koululla ja heti perään sunnuntaina 8.10, klo 16:00 alkaen pelataan ensimmäinen WU15 SM-sarjaottelu Ojamonharjun koululla. 

On ollut hienoa seurata joukkueen matkaa jo muutaman vuoden ajan. Tytöistä on vuosien varrella kasvanut hienoja ihmisiä yksilöinä ja tehokas tiimi joukkueena. Toivottavasti mahdollisimman moni urheilun ystävä saapuu Ojamolle kannustamaan joukkuetta kohti huippusuoritusta. Pelit tulevat olemaan äärimmäisen tiukkoja ja lohjalainen yleisö on SM-sarjan paras. 

joukkueenjohtaja Kari Vyhtinen

Koripallon tyttöjen WU16 SM-sarjassa pelaavat kaudella 2023–2024 seuraavat kymmenen joukkuetta: Helmi Basket Helsingistä, Pelikarhut Kotkasta, Espoo Basket Team, Pussihukat Vantaalta, Tapiolan Honka Espoosta, Helsingin NMKY, Lahti Basketball, Tampereen Pyrintö, HoNsU Jyväskylästä ja LoU Basket Lohjalta.

LoU Basketin WU16 SM-joukkueen kokonpano: Joukkue (basket.fi)