Tunnetko henkilön tai toimijan, jolle vesistöjen ja ympäristön tila on sydämen asia? Jonka aikaansaannokset vesien ja ympäristön puolesta eivät ole vielä saaneet ansaitsemaansa julkisuutta? Tee ehdotus 15.3.2024 mennessä. 

Kenestä vuoden 2024 Vesien- tai Ympäristönsuojelija? 

Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry (LUVY) nimeää vuosittain Vuoden Vesien- tai Ympäristönsuojelijan. Vuonna 2023 Vuoden Vesiensuojelijaksi valittiin Siuntionjoen latvajärvien suojeluyhdistys Lasy ry. 

Kun LUVYn hallitus vuonna 1984 päätti ensimmäisen kerran nimetä Vuoden Vesiensuojelijan, asetettiin perusteiksi muun muassa seuraavaa: 

  • Nimettävän henkilön tai organisaation tulee olla yhdistyksen toimialueella aktiivisesti ja menestyksellisesti vesien- tai ympäristönsuojelua edistävä. 
  • Valinnassa suositaan mahdollisuuksien mukaan sellaisia tahoja, jotka muutoin eivät helposti pääse ansaitsemaansa julkisuuteen. 
  • Valinta ei ensisijaisesti saa kohdistua yhdistyksen henkilökuntaan eikä jäsenistöön. 

Ehdota vuoden 2024 Vesien- tai Ympäristönsuojelijaa perusteluineen 15.3.2024 mennessä sähköpostitse: vesi.ymparisto@luvy.fi. Valinta julkistetaan yhdistyksen kevätkokouksessa huhtikuun lopulla. 

Aiemmat Vesien- tai Ympäristösuojelijat löytyvät LUVYn verkkosivuilta >> 

Kommentoi kirjoitusta