Lohjan Liikuntakeskus järjestää kesän aikana maksuttomia ulkoaktiviteetteja ikäihmisille. Tunneille ovat tervetulleita kaikki riippumatta osaamis- tai kuntotasosta. Aktiviteetteihin ei tarvitse myöskään erikseen ilmoittautua, eli paikan päällä on vaivatonta käydä tutustumassa toimintaan. Tarjontaan kuuluu ulkojumppaa, ohjattua sauvakävelyä sekä ulkokuntosaliopastusta. Tuntien tarkemmat ajankohdat löytyvät jutun lopusta. 

“Ohjaus on alkuun tärkeää, jotta liikkeet tekee oikein”

Kesäkuisena keskiviikkoaamuna Moision ulkokuntosalille on saapunut muutamia innokkaita jumppailijoita. Heistä yksi on Eila Syrenius, joka löysi seuralaisensa kanssa sattumalta paikalle.  

– Me olimme lenkillä, kun tuttavarouva tuli vastaan, Syrenius kertoo. – Häneltä sitten kuulimme, että pian on alkamassa tämä tunti. 

– Olen talven ajan käynyt kuntosalijumpassa, eli sen verran on tuttua, hän sanoo. – Mutta en ole kuitenkaan ulkosalilla käynyt kertaakaan. 

Syrenius kertoo, etteivät laitteet näytä vaikeilta, sillä niissä on hyvät ja selkeät ohjekuvat. Sen lisäksi on kuitenkin hyvä saada myös ohjattua opastusta. 

– Ohjaus on alkuun tärkeää, jotta liikkeet tekee oikein, Syrenius sanoo. 

Hän muistuttaa, että itselleen sopivat painomäärät ovat myös hyvä löytää, jotta treenaaminen on mieleistä ja tehokasta.

– Tämä on vakituisen lenkkipolun varrella, eli saatetaan poiketa toisenakin aamuna jumppaamaan. 

Ulkosaleja on ympäri Lohjaa, esimerkiksi Aurlahdessa, Metsolassa sekä Ristillä. Lohjan liikuntakeskuksen nettisivuilta löytyy kaikkien lähiliikuntapaikkojen osoitteet. 

“Ulkoilu ja liikkuminen ylläpitää toimintakykyä”

Ikäihmisten parissa työskentelevä lähihoitajaopiskelija Henna Keränen kertoo, että senioreiden olisi tärkeää liikkua päivittäin. Yhdessä toteutetut, tehokkaat ja virkistävät ulkoaktiviteetit tukevat pitkäaikaissairauksien ehkäisyä, hoitoa ja kuntoutusta. 

– Ulkoilu ja liikkuminen ylläpitävät toimintakykyä, Keränen tiivistää.

Hän on huomannut töidensä kautta, että ikäihmiset saattavat jäädä helposti yksinäisiksi. 

– On siis hyvä juttu, että Lohjalla järjestetään maksuttomia liikuntatapahtumia senioreille. Siellä saa sitä yhdessäoloa, Keränen summaa. 

ULKOJUMPPA

tiistaisin klo 9.30–10.00 ajalla 6.6.–29.8. Lohjan keskusta, Keskusaukio. 

keskiviikkoisin klo 9.30–10.00 ajalla 7.6.–28.6. Perttilä, Puolukkapuisto. 

torstaisin klo 15.00–15.30 ajalla 8.6.–29.6. Virkkala, Pähkinäniemi. 

OHJATTU SAUVAKÄVELY HARJULLA

torstaisin klo 9.30–10.45 ajalla 8.6.–27.6. ja 3.8.–31.8. 

Kokoontuminen Lohjan jäähallin parkkipaikalla (Rajavartiostonkatu 1). Omat sauvat mukaan, jos on. Ohjaajalta saa sauvat lainaksi, mikäli itsellä ei ole. 

ULKOKUNTOSALIOPASTUS

keskiviikkoisin klo 9.30–10.30 ajalla 7.6.–28.6. 

Moision ulkokuntosali, Vaasankatu, 08100 Lohja (uimarannan ja tenniskenttien vieressä). 

perjantaisin klo 9.30–10.30 seuraavina päivinä: 9.6., 16.6. ja 30.6. 

Haikarin ulkokuntosali, Haikarinkatu 17, 08100 Lohja.

AK

Ryhmäliikuntavastaava Satu Lindberg opastaa jumppalaitteen käyttöä.

Ps.

Janni Hussi ja urheilu

Janni Hussi on tunnettu fitness-valmentajana ja hänen digijuoruissaan puhutaan usein hänen treenimetodeistaan. Viimeisin digijuoru kertoo Hussin aloittaneen uuden lajin, CrossFitin, joka on herättänyt paljon keskustelua hänen seuraajissaan.