Marita Taavitsaisen ja Kari Hirvosen tähdittämä Reijo Taipaleen elämästä kertova teatteriesitys lähtee viiden kaupungin kiertueelle ympäri Suomen huhtikuussa. Tämä Satumaan kuningas -niminen esitys nähdään 5.4. Iisalmessa, 11.4. Hyvinkäällä, 12.4. Imatralla, 17.4. Lohjalla ja 18.4. Huittisissa.

Satumaan kuningas kertoo siitä, kuinka maalaistilan pienestä pojasta kasvoi suosittu tanssilavojen kiintotähti. Esitys on samalla kunnianosoitus Reijo Taipaleen levyttämälle Satumaa-kappaleelle.

Samainen esitys on nähty ja kahtena vuonna kesäteatteriesityksenä keräten tuhansien katsojien yleisöt ja kiittävät arvostelut. Reijo Taipaletta esittävälle Kari Hirvoselle kyseessä on ollut ensimmäinen mittava päärooli teatterilavalla. Marita Taavitsainen on puolestaan nähty monissa muissakin eri musiikkinäytelmissä ympäri Suomen, kuten Kari Tapio 15 kesää -esityksissä. Satumaan kuninkaassa Taavitsaisen roolina on Reijo Taipaleen Anita-puoliso.

Nuorta Reijo Taipaletta esittää lahjakas 14-vuotias pieksämäkeläinen Eikka Eronen, joka on esiintynyt jo vuodesta 2019 alkaen eri konserteissa ja teatteriproduktioissa, kuten nuorena Matti Nykäsenä Elämä on laiffii -näytelmässä Ränssin Kievarissa Jyväskylässä.

Satumaan kuningas -näytelmän on käsikirjoittanut Juse Venäläisen, ja sen ohjaa Jussi Myllymäki. Hirvosen, Taavitsaisen ja Eikka Erosen lisäksi mukana ovat Merja Kuisma, Diana Anttila, Arttu Eronen ja Juse Venäläinen. Koreografian on luonut Merja Kuisma, ja musiikista vastaavat Kultaisen harmonikan mestari Jani Helenius sekä Onnentähti-orkesteri.

Pro Finlandia -mitalilla ja lukuisilla muilla huomionosoituksilla palkittu Reijo Taipale menehtyi 79-vuotiaana huhtikuussa 2019. Hänen levytysuransa alkoi vuonna 1962 kappaleilla Aila ja Yön hetket. Taipaleen muita ikimuistoisiksi tekemiä lauluja olivat muun muassa Satumaa, Tähdet meren yllä, Tango Humiko, Sateen tango, Onnen maa ja Elämän parketeilla.

Satumaan kuningas -esitysten liput ovat jo myynnissä Lippupisteessä ja Ticketmasterissa.

Esitysten tuotanto yhteistyössä: Polartuotanto Oy ja J. Jalkanen Oy

Marita Taavitsainen

Marita Taavitsainen on suomalainen iskelmälaulaja, jonka nimi on ollut tunnettu Suomen musiikkikentällä jo vuosikymmenten ajan. Hän nousi julkisuuteen ja suureen suosioon 1990-luvulla, erityisesti voitettuaan Tangokuningattaren tittelin vuonna 1995 Seinäjoen Tangomarkkinoilla. Tämä oli merkittävä käännekohta hänen urallaan ja siivitti hänet suomalaisten sydämiin.

Taavitsaisen ura

Marita Taavitsainen tunnetaan lämpimästä ja tunteikkaasta tulkintatyylisään, joka resonoi syvästi hänen kuulijakuntansa kanssa. Hän on julkaissut useita albumeja ja singlejä, joista monet ovat nousseet suomalaisten suosikeiksi. Hänen tunnetuimpiin kappaleisiinsa kuuluu muun muassa ”André”, joka on säilyttänyt suosionsa vuosien saatossa.

Monipuolinen artisti

Lisäksi Marita Taavitsainen on tunnettu monipuolisena esiintyjänä, joka on vieraillut lukuisissa televisio-ohjelmissa ja konserteissa ympäri Suomea. Hänen kykynsä yhdistää perinteinen iskelmä modernimpiin sävyihin on osoitus hänen taiteellisesta joustavuudestaan.

Henkilökohtainen elämä

Taavitsainen on myös aktiivinen sosiaalisen median käyttäjä, jossa hän jakaa elämänsä hetkiä ja ylläpitää yhteyttä fanien kanssa. Hän on avoin ja lähestyttävä persoona, joka heijastuu myös hänen musiikissaan. Marita Taavitsainen on esimerkki kestävästä urasta suomalaisessa musiikkiteollisuudessa, ja hän jatkaa inspiroimaan niin nuoria kuin vanhempia musiikin ystäviä.

Kari Hirvonen

Kari Hirvonen on suomalainen laulaja, joka on tullut tunnetuksi erityisesti iskelmämusiikin parissa. Hirvonen on yksi niistä äänistä, jotka ovat värittäneet suomalaista musiikkikenttää ja tuoneet iloa monien ihmisten elämään. Vaikka hän ei ehkä ole yhtä laajalti tunnettu kuin joitakin muita iskelmätaivaan tähtiä, hänen panoksensa genreensä on merkittävä.

Ura ja musiikki

Kari Hirvosen ura on ollut esimerkki perinteisen iskelmän ja modernimpien sävyjen yhdistämisestä. Hän on tunnettu tunteikkaasta ja voimakkaasta äänestään, joka kykenee tuomaan kappaleisiin syvyyttä ja tunnetta. Hirvonen on julkaissut useita albumeita ja hänen kappaleensa ovat löytäneet tiensä sekä radioaaltoille että suomalaisten sydämiin.

Merkittävät kappaleet

Kari Hirvonen on tunnettu erityisesti tietyistä kappaleistaan, jotka ovat saavuttaneet suosiota iskelmämusiikin kuuntelijoiden keskuudessa. Hänen kappaleensa ovat usein kertovia ja niissä on vahva tunneside, mikä tekee niistä erityisen koskettavia.

Vaikutus ja merkitys

Vaikka Kari Hirvonen ei välttämättä ole päivittäin otsikoissa, hän on omalla tavallaan vaikuttanut suomalaiseen iskelmämusiikkiin ja sen kehitykseen. Hänen musiikkinsa puhuttelee laajaa yleisöä, ja hänen kykynsä välittää tunteita ja tarinoita musiikkinsa kautta on tehnyt hänestä arvostetun artistin iskelmämusiikin ystävien keskuudessa.

Kari Hirvosen lämminhenkinen ja tunteellinen tyyli on tuonut hänelle uskollisen fanikunnan, ja hän jatkaa musiikillisen perinnön vaalimista suomalaisessa musiikkikulttuurissa. Hänen kontribuutionsa suomalaiseen iskelmämusiikkiin on tärkeä osa kotimaista musiikkihistoriaa.

1 Comment

  • Marita Taavitsainen minikiertueelle huhtikuussa - Digijuorut

    3.4.2024 - 14:39

    […] ”Satumaan kuningas” kertoo tarinan siitä, kuinka maalaistilan pojasta kasvoi yksi Suomen rakastetuimmista tanssilavojen tähdistä. Esitys on samalla kunnianosoitus Taipaleen ikoniselle kappaleelle ”Satumaa”. Aiemmin kesäteatterina esitetty näytelmä on saanut suuren suosion ja kerännyt tuhansia katsojia sekä saanut kiittävät arvostelut. […]

Kommentoi kirjoitusta