Lohjalainen 14-vuotias Meri Levula on yksi harvoista tyttökuskeista, jotka ajavat erittäin nopeaa OKJ-luokan karting-autoa. Parhaimmillaan näillä autoilla saavutetaan samoja keskinopeuksia, kuten esimerkiksi Monte Carlo -rallissa joillain erikoiskokeilla WRC-autoilla. Viron mestaruussarjassa ensimmäisessä osakilpailussa toiseksi ajanut Levula osallistui 2. osakilpailuun tänä viikonloppuna Viron Raplassa. Hän aloitti kisapäivän vahvasti ja oli warm up -ajon nopein.

–Hiukan kostealle radalle en aika-ajoon saanut aivan parhaita säätöjä, mutta sain kuitenkin ajettua kolmannen lähtöruudun. Esifinaalissa tuli ongelmia irronneen bensaletkun muodossa ja jouduin sen kiristämään vauhdissa. Sijoitus tippui seitsemänneksi, joka oli myös lähtöpaikkani finaaliin. Finaalissa nousin pari sijaa ja olin viides, Levula kommentoi kilpailun kulkua.

Kilpailun voitti Ruotsin Andri Tsikin ennen Viron Artur Karjusta. Nyt kahden osakilpailun jälkeen Levula johtaa Viron mestaruussarjaa yhdeksällä pisteellä. Tästä on hyvä jatkaa seuraavassa osakilpailussa kesäkuussa Pöltsamaalla.


Meri Levula. (Kuva: Sami Vaskola)

(Kuva: Pille Russi)