Lohjan kaupungin osallistuvan budjetoinnin äänestys on päättynyt. Ääniä annettiin 8.–28.4.2024 yli 2100 kappaletta, mikä on lähes puolet enemmän kuin viime vuonna. Kaupunki kiittää kaikkia aktiivisesta osallistumisesta. 

Lohjan kaupunki järjesti alkuvuoden aikana toista kertaa osallistuvan budjetoinnin. Tänä vuonna budjetoinnin teemana oli lasten ja nuorten hyvinvointi ja vapaa-aika. Äänestysvaiheeseen ehdotuksia eteni 28 kappaletta, joista lohjalaiset saivat valita 1–5 mieleistään vaihtoehtoa. Ääniä saivat jättää kaikki lohjalaiset ja vapaa-ajan asukkaat. Koulu- ja varhaiskasvatusryhmillä oli lisäksi mahdollisuus osallistua äänestykseen ryhmänä. Ryhmänä jätetyt äänet laskettiin ilmoitetun ryhmäkoon mukaan. Äänestämään pystyi myös paperilomakkeella kaupungintalon asiakaspalvelussa ja kirjastoissa. 

Aurlahteen vesiliukumäki

Eniten ääniä keräsi vesiliukumäki Aurlahteen. Suuren äänimäärän vuoksi kaupunki on päättänyt korottaa vesiliukumäkeen kohdennettua arvioitua budjettia 20 000 euroon. Näin pyritään varmistamaan mahdollisimman monia eri-ikäisiä lapsia ja nuoria palveleva, turvallinen hankinta. 

Muut äänestyksen kautta toteutukseen etenevät kohteet ovat nuorisotilojen päivitys nuorten näköiseksi (10 000 €), 5–10 Harrastamisen Lohjan mallin kerhoa lisää (15 000 €) sekä vesitaksikokeilu Aurlahti-Ollisaari välillä lapsille ja nuorille maksuttomaksi kesäkaudella (5000 €). 

Kaupunki kiittää kaikkia osallistuneita aktiivisesta äänestämisestä ja yhteisestä panoksesta Lohjan kehittämiseen. Vaikka kaikkia ehdotuksia ei voida toteuttaa osallistuvan budjetoinnin kautta, myös muut esiin nousseet ideat ovat arvokkaita, ja niitä pyritään hyödyntämään kaupungin kehittämisessä jatkossa.

Kymmenen eniten ääniä saanutta ideaa

Tässä ovat kymmenen eniten ääniä saanutta ideaa: Vesiliukumäki Aurlahteen 1279, nuorisotilojen päivitys nuorten näköiseksi 762, harrastamisen Lohjan mallin kerhoja lisää 691, Liessaaren rantaan hyppytorni 633 , vesitaksikokeilu (Aurlahti-Ollisaari) kesällä nuorille ja lapsille maksuttomaksi 619, maatrampoliini Aurlahteen 615, kesäinen tapahtuma lapsille, esim. picninc Aurlahdessa 540, graffitiseinä nuorille 472, frisbeegolf-rata Virkkalaan (9 koria) 462 sekä puistoruokailu Postikadun leikkipuistoon heinäkuussa (kerran viikossa) 462.