Ilmastonmuutos ja siihen liittyvät haasteet ovat pitkään olleet suuren yleisön huolenaihe.  Yhä useammat ihmiset ovat tietoisia siitä, että kestäviä vaihtoehtoja tarvitaan tulevaisuudessa monilla elämämme alueilla.

Tämä koskee myös lemmikkieläinten ruokaa.  Koiranruokavalmistaja Bellfor tarjoaa innovatiivisen valikoiman hyönteispohjaisia ​​tuotteita, joiden ansiosta sinun ei enää tarvitse valita kestävyyden ja lajille sopivan koiran ruoan  välillä.

Intensiivinen karjankasvatus vahingoittaa ympäristöä

Nykyaikainen tehdasmainen karjan kasvatus, jota nykyään harjoitetaan laajalti lihan kasvavaan kysyntään vastaamiseksi, on huomattava taakka ympäristölle. Yli 70 prosenttia kaikesta maailman maatalousmaasta käytetään joko karjankasvatukseen tai eläinten rehun viljelyyn. 

Lisäksi tehoviljelyyn liittyy runsas vedenkulutus, ja varsinkin nautaeläimet vapauttavat erittäin suuria määriä metaania sulattaessaan ruokaa. CO2 on tällä hetkellä kaikkien huulilla yhtenä tärkeimmistä ilmastonmuutoksen syitä.  Metaanin haitalliset vaikutukset ilmastoon ovat kuitenkin moninkertaiset.

Tehdasmaisen kasvatuksen vaikutuksia ilmastonmuutokseen ei voida kiistää.  Maailman väestön kasvun jatkuessa lihan kysyntä todennäköisesti kasvaa tulevina vuosikymmeninä, joten lihantuotannon ympäristöhaitat väistämättä lisääntyvät entisestään.

Jopa koirilla on ekologinen tassunjälki

Kuten ihmisillä, myös koirilla on ekologinen tassunjälki ruoan lihan vuoksi.  Jos haluat vähentää nelijalkaisen ystäväsi ekologista tassunjälkeä, paras tapa on miettiä vaihtoehtoja lihalle.

Monet omistajat harkitsevat siirtymistä vegaaniseen koiranruokaan.  Tämä ei kuitenkaan ole hyvä idea koirien ravitsemustarpeiden vuoksi.  Koirien ruoansulatusjärjestelmä soveltuu kuitenkin ensisijaisesti lihan sulattamiseen.  Puhtaasti kasviperäinen ruokavalio voi siksi aiheuttaa ruoansulatusongelmia ja vakavia terveysongelmia pidemmällä aikavälillä.

Bellforin useiden vuosien ajan tarjoama hyönteisproteiinia sisältävä koiranruoka on osoittautunut paremmaksi vaihtoehdoksi. Tällä epätavallisella proteiinilähteellä on korkea biologinen arvo ja se antaa koirille kaikki näiden tarvitsemat välttämättömät aminohapot, joten ruoasta ei ole aiheudu haittoja verrattaessa  perinteiseen lihaan.

Hyönteisproteiini lisää kestävyyttä

Hyönteisproteiinin valmistuksessa käytettävät mustan sotilaskärpäsen (Hermetia illucens) toukat ovat  laadukkaita proteiinilähteitä.  Ne ovat osoittautuneet hyväksi valinnaksi myös ympäristön kannalta.

Perinteisiin tuotantoeläimiin verrattuna ne vaativat vain vähän tilaa eikä rehun viljelytarvetta ole. Toukat eivät myöskään tuota ilmastolle haitallista metaania ja niiden vedenkulutus on myös huomattavasti pienempiä kuin tavanomaisten tuotantoeläinten.

Bellforin kestävät hyönteispohjaiset tuotteet

Bellfor on edelläkävijä hyönteisten käytössä proteiinilähteenä.  Yritys toi markkinoille kaksi ensimmäistä hyönteispohjaista kuivaruokaa vuonna 2016.

Siitä lähtien valikoimaa on laajennettu jatkuvasti.  Nykyään Bellfor tarjoaa ympäristöstä välittäville koiranomistajille noin 30 erilaista korkealaatuista tuotetta, joiden ainesosana on hyönteisproteiinia tai hyönteisrasvaa. Näihin kuuluu märkäruan lisäksi myös koirien terveellisiä herkkupaloja ja luonnollisia lisäravinteita.  Bellfor-verkkokaupasta löydät lisätietoa kestävän kehityksen mukaisesta hyönteispohjaisesta koiranruoasta ja sen lukuisista eduista koirien ja ympäristön kannalta.