Kaikenlaisten digipalveluiden käyttö on jo nyt lisääntynyt tässä muuttuneessa tilanteessa. Ongelmaksi on enemmänkin tullut joillakin alueilla se, että mobiiliverkon nopeus ei ole riittänyt antamaan kaikille sitä nopeutta, mikä tarvitaan elokuvien ja joidenkin pelien sulamaan pelaamiseen, joten on pitänyt miettiä uusia harrastuksia ja ajanvietetapoja.

Aikuiseen makuun

Aikuisille on aikapaljon vaihtoehtoja ja esimerkiksi uudet nettikasinot tarjoilevat suomenkielisiä palveluita kymmeniltä eri sivustoilta ja jopa tuhansia eri automaattipelejä, jotka eivät vaadi kovin erikoista nettiyhteyttä toimiakseen. Sivustot tarjoavat nykyään jo suomenkielisen asiakaspalvelunkin ja pelitkin ovat pitkälti suomenkielisiä, joten ei ihme, että rahapelaaminen on löytänyt uuden tiensä netissä.

Urheilulähetysten loputtua on televisioon tullut entistä enemmän vanhojen sarjojen ja elokuvien uusintoja, mutta onneksi suoratoistopalveluita on tilattavissa useampia, joiden kirjastoissa on tuhansia elokuvia ja satoja sarjoja, joten television tai tietokoneen tai jopa sen älypuhelimen äärellä voi viettää tunteja viihteellisessä seurassa, jos mitään muuta ei ole tehtävissä.

Toisaalla taasen voi aloittaa aivan uuden harrastuksen tietokonepelien kanssa ja katsoa, miten pärjää näissä uusissa eUrheilu peleissä. Ainakin osa näistä peleistä on täysin maksutta ladattavissa ja kohtuullisen helppoja myös opetella. Pelit kuten CS:GO, PUBG, Fortnite ovat kaikki sellaisia pelejä, joissa ammattilaiset pelaavat parasta aikaakin isoista rahoista online turnauksissa ja nämä kolme peliä ovat hieman helpompia opetella kuin esimerkiksi League of Legends, Dota 2 tai Starcraft II, ja onhan noita muitakin pelejä, joissa on rahapeliturnauksia, varsinkin mobiilimaailman puolella.

Ei tietokonepelit mitään urheilua ole, mutta kamppailulaji kylläkin, jossa energiatasot vaihtelevat riippuen kuinka kovassa paikassa olet ja millä intensiteetillä pelaat. Monessa lajissa tärkeätä on saada oikea tiimi kokoon, sillä pelejä pelataan esimerkiksi neljän tai viiden pelaajan joukkueina toisia vastaan.

Pokeripöytään?

Pokeri on sellainen peli, jota yleensä on kiva pelata aikuisporukassa kotona, mutta jos nyt on sellainen tilanne, ettei sinne kaveriporukan luo halua lähteä, niin netissä ja mobiilissa on mahdollista pelata pokeria täysin ilmaisena pelinä tai sitten lähteä kokeilemaan pokeripelejä rahalla. Pokeriammattilaisia on Suomessa useampia, ja näistä monet sanovat, ettei pokeriammattilaisuus välttämättä ole niin glamouria kuin miltä se televiossa näyttää. Miljoonien dollarien voittopottien välillä voi olla monen kuukauden tappioputki, jonka läpi pääsee vain uskomalla itseensä ja siihen, että kyllä se voitto sieltä jälleen joskus tulee.

Suoratoiston vaihtoehdot

Suoratoistokanavat saa nopeasti käyttöön nettitilauksina ja elokuvat ja sarjat ovat saman tien katsottavissa. Palvelut ovat yleensä kuukausimaksullisia ja voit kuukauden aikana katselle niin paljon kuin vain jaksat mitä tarjolla onkaan ja uutuus elokuvat tulevat yleensä suoratoistopalveluihin erillistä maksua vastaan.

Suoratoistokanavia ovat myös netin YouTube sekä Twitch, joiden parista löytyy mielenkiintoista materiaalia ja lisää kanavia on tulossa. Esimerkiksi Amazonilla on oma suoratoistopalvelunsa ja YouTubessa maksullinen kanavavaihtoehto.

Mikä on sinun oma suosikkidigiviihteesi? Pelaatko uusia pelejä netissä vai haluatko pelata yksin kotona konsolia tai tietokonepeliä kuten jo 90-luvulla pelattiin vai pelaatko kaverin kanssa kotona esimerkiksi Playstationilla tai vastaavalla, vai oletko jo siirtynyt täysin mobiilipelaajaksi ja kierrät katuja jahdaten pokemoneja?

Pelien maailmasta löytyy tuhansia vaihtoehtoisia pelejä kaiken ikäisille aivan nuorista ikäihmisiin. Nuorille on tarjolla sekä opettavaisia pelejä että ihan hömppää ja ikäihmisille on tarjolla omia eUrheilu turnauksia, joista voi myös voittaa rahaa ja muita palkintoja.

Virtuaaliset maailmat

Entä jos on hankkinut itselleen virtuaalilasit ja lähtee seikkailemaan saatavilla oleviin virtuaalimaailmoihin ja rakentaa sinne oman virtuaalisen elämänsä, kuten monet ovat tehneet. Monille pelit, elokuvat ja virtuaalisuus tarjoavat mahdollisuuden ottaa pieni breikki tästä tavallisesta arjesta ja varsinkin nyt kun monet joutuvat olemaan kotona pari viikkoa karanteenissa, ilman uusi digiharrastuksia, saattaa aika käydä pitkäksi.