Miten sitä saisikaan nyt itsestään puhtia irti, moni kiireiltään ajattelee. Mutta kiireet – kaikenlaiset arjen jutut ohittavat kenties nopeasti nuo tarveajattelusi tunteet. Ei syytä huoleen, näin ajattelevat yhä useammat näinä päivinä. Siksipä juuri näyttää syntyneen toivon pilkahdus, koska Virkistystoiminnan Ystävät Säätiö sr on oivaltamassa aikamme tarpeet jokaisella meistä.

Edellä mainitun säätiön hallituksen puheenjohtaja Jorma Kuosmanen, mistä nyt on oikeastaan kyse? Onko olemassa ollut aikaisempi toimintamuotonne jotenkin epäonnistunut tavoitteissaan? Eihän toki, Hormajärven Ystävät Säätiön toteuttama toiminta jatkuu edelleen, mutta koska säätiön hallitus katsoi parhaaksi etenemisen muodoksi myydä Villa Emilia, oli mielekästä muuntaa myös säätiön nimeä sekä suunnata uudelle virkistysvaihteelle, jolla nyt etenemme.

Ihmisen kokonaisvaltainen hyvinvointi on toimintamme johtolankana. Kokiessasi hengen – sielun ja ruumiin alueilla voivasi hyvin olet onnellinen ihminen, Kuosmanen kertoo. Onko säätiönne ajatuksena tuottaa siis onnellisia ihmisiä? Tavallaan, mutta samalla on huomioitava tuon onnellisuuden mittari, miten mittaat onnellisuuttasi, rahallako, sekö sinut rauhoittaa, kyllä toisaalta, mutta… Koska kaikilla ei ole kuitenkaan ns. tarpeeksi rahaakaan niin, juuri tuohon asiaan säätiömme haluaa tuoda mahdollisuutensa sinua lähelle. Niinpä olemme jo huomaamassa toimintamme alkumetreillä tyytyväisyyden puhkeamista niissä ihmisissä, jotka ovat löytäneet virkistysmahdollisuutemme tarjonnat.

Entä, miten Virkistystoiminnan Ystävät Säätiön tarjonnat löytyvät? Tapahtumat ja retket, joita jo olemme toteuttaneet löysivät asiakkaansa lehtimainonnan, sähköisen viestinnän tai ystävien kerronnan kautta. Onhan lehdistössäkin ollut jo joitakin kirjoituksia toimintamme suuntaviivoista.

Koska haluamme toimia jokaisen yksilön parhaaksi iästä tai asemasta riippumatta, luomme mahdollisuuksia kaikenikäisille: lapsiperheille, nuorille, työikäisille ja eläkeläisille.

Voisitko kertoa jotakin konkreettista toiminnastanne? Vapaa-ajan tuoma ilo ja välittömyys virkistävät, niinpä toteutimme matkan Vihdin Teatterin esitykseen Vaahteramäen Eemeli. Bussillinen perhekuntia matkasi virkistävään näytökseen 18.11.2018 ja ilmaiseksi taukotarjoiluja myöten. Retket virkistävät – yhdessäolo ja sen suoma tunnelma. Bussiretki Vanhan Porvoon joulunavaukseen 1.12.2018 tiesi jo ennakkoon bussin täyttymistä. Brunbergin suklaat, Tee- ja Kahvihuone Helmen tai Porvoon Paahtimon kahvihetket tarjoiluineen ja tietenkin joulunavauksen kokeminen, näitähän matkalainen muistelee kauan, eikä maksanutkaan mitään. Joulu – ne yhteiset joulupöydät, perheiden jouluruokailut, meillähän tulee ihan aidosti muutenkin nälkä, siis syötävää kaipaamme. Retki bussilla Evästorpan perinteiseen joulupöytään lounasta nauttimaan oli 15.12.2018 sadan pöytävieraan nautittava kokemus – ilmaiseksi.

Virkistystoiminnan Ystävät Säätiön hallituksen puheenjohtaja Jorma Kuosmanen toivottaa sinut tervetulleeksi Virkistystä Sinulle -konserttiin.

Ida Elinan konsertti

Mutta nuo olivat menneitä, uuttakin on tarjolla ihan kohta. Joskus saattaa tuntua siltä, että joissakin asioissa tulisi säästää – lähes lopettaa jokin toiminto, meillä Lohjallakin. Kun ajattelemme ihmisen kokonaisvaltaista hyvinvointia, liittyy sen kokemiseen jotakin, jota emme voi väheksyä, se on taide ja musiikki. Niinpä sinulle, joka suorastaan kaipaat joskus päästä nauttimaan näistä, kerron ilouutisen. Lohjan Laurentius-salissa 4.2.2019 klo 19 tarjoutuu aivan ainutlaatuinen elämys taiteen ja musiikin alueilta. Virkistystä Sinulle -konsertissa esiintyy moderni popkanteletar ja kultaisella lauluäänellään hurmaava laulaja, lauluntekijä Ida Elina. Hän on kysytty, karismaattinen ja innostava esiintyjä, joka esittelee kannelta monipuolisesti rikkoen samalla ennakkoluuloja. Hän on konsertoinut mm. Yhdysvalloissa, Kiinassa, Saksassa, Sveitsissä, Belgiassa ja Pohjoismaissa. Konsertissa esiintyy myös Lohjan Puhallinorkesteri, johtajanaan Eero Toikka.

Tämä konserttikokemus tulee vahvistamaan sinulle oman konserttisalimme, sekä täällä esiintyvien monipuolisten instrumentaalisten kokoonpanojen tarpeen. Tämän kaiken kokeminen on mahdollista yli 500, jotka noutavat ilmaisen sisäänpääsylipun Lohjan Matkailupalvelukeskuksesta. Mutta miten voisin päästä paremmin irti arjen rytmistä, ihan kunnolla, jonnekin muualle.

Sitäkin voinemme tarjota sinulle koska 12. 4. – 22.4.2019 suuntaamme bussiretkelle Reininlaaksoon. Näistä mahdollisuuksista kerromme sinulle tarkemmin Virkistystoiminnan.org-sivulla. Jatkossa voit seurata Virkistystoiminnan Ystävät Säätiön tarjontaa juuri tuolta sivulta. Toki kerromme sinulle kaikkea virkistävää lehdistössäkin.

Virkistystoiminnan Ystävät Säätiö sr

Hallituksen puheenjohtaja

Jorma Kuosmanen

Ida Elina (Kuva: Timo Pyykönen)