Tänään: 19.07.2024

Päätoimittaja

Miten sinä muistat ystävääsi ystävänpäivänä

ystävä

Kuuluuko Ystävänpäivä mitenkään arkeesi, eli lähettäkö viestejä ystävillesi ja vietkö rakkaasi esimerkiksi syömään, vai teettekö kenties kotona jotain erikoisempaa yhdessä. Vai kuuluuko Ystävänpäiväänne lahjojen ostaminen toisillenne, vähän kuin jouluna.

Se, mitä Ystävänpäivä kenellekin merkitsee voi olla aivan eri asia, ja varmasti aivan eri asia kuin mistä kaikki sai alkunsa silloin antiikin Rooman aikana. Ystävänpäivä saa meidät kuitenkin monesti pysähtymään ja miettimään ystävyyttä, ja sitä mitä ystävyys itse kullekin meistä merkitsee.

Ystävänpäivä tiistaina

Se, että tänä vuonna Ystävänpäivä on tiistaina, eikä kovin paljon varsinaisia Ystävänpäivä tapahtumia ole tässä lähialueelle kertoo meille, että emme ole ottaneet Ystävänpäivää erikoisen tärkeäksi päiväksi vuoden tapahtumia. Kaupoissa varmasti näkyvät taas suklaapakkaukset ja koruliikkeet tarjoavat tuotteitaan tarjoushintaan, mutta muuten isot Ystävänpäivätapahtumat juhlistavat päivää poissaolollaan. Tämän keskiviikon lehdessä on toinen artikkeli, jonne keräsimme tiedossamme olevat muutamat alueemme tapahtuvat tulevalle tiistaille, eikä niitä kovin montaa ollut.

Millaisen viestin sinä lähetät

Ehkä monelle meistä ystävän viesti, ja itse lähetetty viesti omalle ystävälle saattaa kuitenkin olla rahalla ostettua lahjaa arvokkaampi. On se viesti sitten postikortti, kirje, sähköposti tai vaikkapa tekstiviesti, messenger viesti, TikTok tai perinteinen puhelinsoitto, niin sen ystävällisen yhteydenoton arvo voi olla mittaamaton, ja pelastaa oman ja ystävän huonomman päivän – eihän sitä koskaan tiedä, jos ei sitä viestiä lähetä – jokainen meistä kuitenkin tarvitsee, ja välillä myös kaipaa ystäviä.

Nyt keskiviikkona on sellainen tilanne, että ensi tiistaihin on vielä muutama päivä aikaa. Ehdit vielä käydä ostamassa sen postikortin, lähettää kirjeen ja miettiä, millaisen viestin laitat, vaikka videon muodossa ystävällesi – vai päätätkö sittenkin soittaa ensi tiistaina. Väärää tapaa ystävän muistamiselle ei varmasti ole.

KO