Tänään: 25.06.2024

Päätoimittaja

MLL Virkkalan Perhekahvila on vaarassa loppua

perhekahvila, Virkkala

MLL:n perhekahvilat tarvitsevat uusia vapaaehtoisia Virkkalassa

Perhekahvilan toiminta perustuu vapaaehtoisiin avaajiin, jotka keittävät kahvia ja laittavat tarjoilut esille. Tehtävä on helppo, vie aikaa vain pari tuntia ja mitä enemmän avaajia on sitä harvemmin, vuoro tulee omalle kohdalle. Tehtävään saa tukea MLL:n koulutuksista sekä muilta vapaaehtoisilta. Tule sinäkin mukaan ja mahdollistat samalla perhekahvilan toiminnan jatkumisen. Lähetä viesti tai jätä soittopyyntö mll.virkkala@gmail.com. Voit tulla tutustumaan perhekahvilaan ja sen toimintaan perjantaisin klo 9.30–11.30.

Perhekahvila Kivirikko. Kuvaaja Päivi Karjalainen.

Mistä perhekahvilassa on kyse

Mannerheimin Lastensuojeluliiton (MLL) Virkkalan yhdistys on pitänyt vuosia lapsiperheille tarkoitettua avointa kohtaamispaikkaa perhekahvilaa. Tällä hetkellä perhekahvilat kokoontuvat joka perjantaiaamupäivä ja parillisten viikkojen tiistai-iltaisin yhdistyksen toimitilassa Virkkalan keskustassa. Perhekahviloiden toiminta perustuu vapaaehtoisiin avaajiin, jotka avaavat oven ja yhdessä kävijöiden kanssa keittävät kahvia sekä laittavat tarjoilut esille. Loppusiivouksen tekevät kaikki yhdessä. Perhekahvilatoiminta on kaikille avointa, maksutonta sekä poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumatonta.

Perhekahviloissa tutustutaan alueen muihin, samassa elämäntilanteessa oleviin vanhempiin, saadaan vertaistukea ja lapset saavat ikäistään leikkiseuraa. Perhekahviloissa jutellaan ja kahvitellaan sekä leikitään lasten kanssa. Perhekahviloiden toimintaa suunnitellaan yhdessä kävijöiden kanssa ja heidän toiveitaan esim. asiantuntijoiden vierailuja pyritään toteuttamaan. Yhdessä kävijöiden kanssa voidaan kehittää ja toteuttaa myös uudenlaista toimintaa.

Missä ongelman syyt?

Perhekahviloiden avaajien ja kävijöiden määrä vaihtelee paljon. Perhekahviloissa on monesti pitkään vakiokävijät ja -avaajat. Heidän siirtyessään työelämään, on aina notkahdusta sekä avaaja- että kävijämäärissä. Nyt on käynyt juuri näin eli edelliset avaajat ovat siirtyneet työelämään ja uusia avaajia kaivataan kovasti, jotta toiminta saadaan jatkumaan. Perjantaisin perhekahvila on avoinna klo 9.30-11.30. Silloin avaajana voi toimia esim. lapsen kanssa kotona oleva vanhempi, vuorotyössä käyvä tai kuten tällä hetkellä eräs avaaja on eläkeläinen. Tiistaisin iltaperhekahvila on avoinna klo 17.30-19, joten sinne avaajaksi voi tulla myös päivätyössä kävijät. Tärkeitä on halu olla tukemassa alueen lapsiperheitä ja tarjota heille matalan kynnyksen kohtaamispaikka muiden vanhempien kanssa. Perhekahvilatoiminnalla on iso merkitys lapsiperheiden hyvinvoinnille.

Lisätietoja perhekahviloista löytyy osoitteesta virkkala.mll.fi/perhekahvilat ja yhteydenottopyynnön voi lähettää osoitteeseen mll.virkkala@gmail.com.