MHR Nurmi Oy:n Pekka Mustonen ja Mika Nurmi kuljetuslautta Pontevan edustalla Lohjan saaristossa.

Mitä tehdä, jos oma mökkiranta rehottaa kaislikkoa tai ranta on matala ja mutapohjainen, mutta mielessä olisi kiva syvempi ranta ja hiekkapohja? MHR Nurmi ja lauttarahti.fi auttavat Lohjanjärvellä asiakkaita niin rantojen kaislikoiden kuin monen muunkin ongelman ratkaisussa.

Meidän kuljetuslauttamme Ponteva voi kuljettaa mukanaan noin 15 tonnin rahdin ja sen mukana on tänäkin kesänä kulkenut niin mökkipakettia, työkoneita kuin roskalavoja saariin ja takaisin, kertovat Pekka Mustonen ja Mika Nurmi MHR Nurmi Oy.stä, joka on tänä kesänä tehnyt investointeja nimenomaan Lohjanjärven asukkaita ajatellen.

Monipuoliset palvelut auttavat ranta-asukkaita

Lohjanjärvi on matala ja rannat rehevät ja palvelumme on otettu vastaan ilolla. MHR Nurmi ja lauttarahti.fi eivät ole suinkaan ainoita Lohjanjärven rannoilla töitä tekeviä yrityksiä, mutta yritys on tänä vuonna tehnyt investointeja nimenomaan rantoja ajatellen.

Olemme aiemmin tulleet tutuksi kaivuutöiden ja rakennusprojektien kautta, mutta nyt olemme ostaneet tämän Pontevan, Lohjanjärvelle uuden ruoppaajan sekä hollannissa nimenomaan kaislikoiden leikkaamiseen suunnitellun ja rakennetun kaislikoiden niittokoneen ja tällä kokonaisuudella pystymme tarjoamaan palveluita uusille asiakkaille.

Ponteva on tuttu lohjalaisille jo aiemman omistajansa puolesta, mutta nyt sen ohelle on tuotu Raumalta kunnollinen rantojen ruoppaaja ja kaislikoiden niittokone.

Vielä on kesää jäljellä

Kesä on jo kääntynyt elokuun puolelle, mutta kalenterissa on vielä aikaa niin ruoppaajalle, niittokoneelle kuin kuljetuksille. Varsinkin loma-asunnot on hyvä laittaa viimeistään loman loppuessa kuntoon ja rannat ruopaten, jotta ensi kesänä pääsee suoraan nauttimaan uudesta entistä ehommasta rannasta.
MHR Nurmi Oy hoitaa tarvittaessa ruopatun maa-aineksen poisviennin sekä asiakkaan niin halutessa uuden rantahiekan paikalle tuomisen – vähän kuin rakennuksilla, eli avaimet käteen periaatteella kaikki valmiina yhdestä paikasta tilattuna.

Me hoidamme esimerkiksi kaluston ja rakennustarvikkeet turvallisesti työmaallesi myös silloin, kun kuljetus tietä pitkin ei onnistu tai on hankalaa. Matala rantakaan ei ole välttämättä este, koska lautan uintisyvyys on kuormasta riippuen alle metrin luokkaa. Nouseva ajoramppi ankkuroi lautan rantaan, jolloin koneiden purku maalle onnistuu helposti ja turvallisesti.

Lisämukavuutta omaan rantaan

Monet asiakkaat haluavat siistin rannan hiekalla ja sopivan syvän uimista ja venettä ajatellen. Meiltä saa nyt kokonaispaketin niin rannan kuin vaikka itse mökin kunnostamiselle, kertovat Mika ja Pekka.

Rannan ruoppaus

Ruoppaus tarkoittaa vesistön pohjan kaivamista veden syvyyden lisäämiseksi. Jos ranta on liian matala uimiseen tai veneilyyn, se voidaan kunnostaa ruoppaamalla.
Normaalisti vesistön pohjaan kertyy materiaalia sedimentoitumalla, joten väyliä ruopataan aika ajoin saman syvyyden ylläpitämiseksi. Ruoppausta voidaan käyttää myös ravinteiden vähentämiseksi tai uimarannalla pohjan pitämiseksi miellyttävämpänä, jolloin esimerkiksi mutapohja korvataan hiekalla.

MHR Nurmelta vielä myös rakennusurakat

Toteutamme kaikki remontit erilaisiin saneerauskohteisiin, niin pieniin kuin suuriin kohteisiin. Mm. kylpyhuone- ja saunaremontit, keittiöremontit ja muut huoneistojen huolto- ja korjausyöt luontuvat meiltä vankalla kokemuksella. Vuoden 2019 alusta palveluihimme kuuluu myös viemäriputkien kuvaus, siihen tarkoitetulla erikoiskameralla. Teemme myös uudisrakentamista sekä erilaisia perustustöitä omalla kalustolla. Ota yhteyttä, kun tarvitset ammattilaista toteuttamaan unelmiesi remontin tai uuden kodin!

Saarnimetsäntie 30, 08700 LOHJA

Mika Nurmi 044 027 2745
mika.nurmi@mhrnurmi.fi
www.mhrnurmi.fi | www.lauttarahti.fi