Vihti Race on seikkailu, jossa liikutaan polkupyörillä ja etsitään rastipaikkoja Vihdissä ja sen lähialueilla. Tapahtuma on saanut vaikutteita mm. TV-sarjasta Amazing Race. Vihti Race järjestetään nyt jo kymmenettä kertaa. Tänä vuonna tapahtuma-ajankohta on 2.7.–3.7. Joukkueet voivat ilmoittautua mukaan 29.5. asti.

Kaikkiaan seikkailutapahtuma kestää 24 tuntia ja se jakautuu kolmeen, noin kuusi tuntia kestävään jaksoon. Osallistujat liikkuvat kolmen kilpailijan joukkueina pääsääntöisesti polkupyörillä. Joukkueiden tavoitteena on löytää rastipaikoille vihjeiden ja karttojen avulla sekä suorittaa rasteilla toiminnallisia ja tietoaiheisia tehtäviä. Matkan varrella on myös kylmärasteja, joiden suorittaminen on vapaaehtoista.

–Tapahtuma houkuttelee vuosittain osallistujia myös muilta paikkakunnilta. Viime vuonna mukana oli joukkueita mm. Helsingistä, Espoosta, Karkkilasta, Vaasasta, Kouvolasta ja Heinolasta. Toivotamme kaikki tervetulleiksi tutustumaan kauniiseen kuntaamme Vihti Raceen osallistuen! Tänä vuonna osa rasteista sijaitsee Nummelassa, jossa yleisö pääsee seuraamaan joukkueiden suorituksia, kertoo seikkailunjohtajana toimiva liikuntakoordinaattori Meri Viljanen Vihdin kunnasta.

Kilpailussa on kaksi sarjaa: lyhyemmän reitin ja vähemmän rasteja sisältävä retkisarja sekä vaativampi ja fyysisesti rankempi seikkailusarja. Kilpailuun voi osallistua myös sähköpyörällä.

Tapahtumassa on joukkuekohtainen osallistumismaksu, joka sisältäen majoituksen, ruoat ja materiaalit. Lisäksi peritään EMIT-kilpailukortin lainamaksu. Mukaan mahtuu 50 joukkuetta, yksi joukkue koostuu kolmesta henkilöstä. Osallistujien alaikäraja on 15 vuotta. Mukaan seikkailemaan voi ilmoittautua Vihdin kunnan verkkosivujen kautta.


Kilpailuun osallistutaan kolmen hengen joukkueina. Liikkuminen tehtävärastilta toiselle tapahtuu polkupyörällä. (Kuvat: Joenrinne Films)