Vuonna 1974 huhtikuussa tulee 50 vuotta Abban Euroviisu-voitosta. Juhlan kunniaksi Länsi-Uudenmaan musiikkiopisto järjestää ”Abba50 – Waterloosta 50 vuotta” konsertin sunnuntaina 21.4.2024 klo 18.00 Laurentius-salissa.

Konsertissa kuullaan Abban tunnetuimpia hittejä ja siinä esiintyvät Musiikkiopiston sinfoniaorkesteri Tuomas Törmin johdolla, Larte-kuoro sekä lohjalainen tribuuttibändi Angeleyes Abba Tribute. Angeleyes on esiintynyt Lohjalla säännöllisesti vuodesta 2022 alkaen ja saavuttanut kelpo menestyksen. Normaalisti bändikokoonpanossa esiintyvällä yhtyeellä on nyt ilo saada lavalle myös iso akustinen lisä, kun sinfoniaorkesteri on mukana kaikissa kappaleissa. Larte-kuoro tulee myös olemaan konsertin alusta loppuun asti lavalla. Se huolehtii taustalauluista ja laulaa muutaman numeron ”kuorosoolona”.

Larten riveissä laulaa kaksi opiston pop-jazz-lauluoppilasta, Senja Hurme ja Mandi Hyttinen, jotka ovat solisteina ikivihreissä hiteissä Chiquitita sekä Fernando.

Mandi Hyttinen, 18, lauloi jo lapsena kuorossa, ja Larte-kuoroon hän tuli mukaan syksyllä 2021. Hän aloitti pop-jazzlaulutunnit 2022. Abban musiikista Mandi kertoo pitävänsä, koska varsinkin Chiquitita on hänen suosikkinsa, koska hän on laulun harjoitusten myötä ymmärtänyt kyseisen laulun sanoman. Yleensäkin Mandi pitää koskettavista lauluista, musikaaleista ja musiikista varsin laajalti muutenkin. Musiikki, on se iloista tai surullista, kunhan se koskettaa, on hänen makuunsa.

Senja Hurme, 17, aloitti kuorossa laulamisen Lartina-kuorossa 2013 ja siirtyi sitten 2018 Larte-kuoroon. Kysyessämme häneltä hänen ajatuksiaan Abbasta, kertoi Senja olevansa Abba-fani jo pienestä pitäen. Abban energisyys, ja monipuolisuus ovat asioita, jotka tekevät Abbasta suosikin. Senja kertookin omien suosikkikappaleiden olevan indie/pop/folk- kategorioihin osuvaa musiikkia. Senja myös kertoi, että häneltä on juuri nyt ilmestynyt oma kappale Spotifyn (ja muiden alustojen) soittolistoille. Senjalla onkin selkeä visio ja tavoite löytää ura musiikista, laulaja-lauluntekijänä, muusikkona.