Lauri Kilpiö. 

 

Lux Musicaen taiteellinen johtaja säveltäjä Kimmo Hakola päättää kautensa hyvillä mielin. Hän kertoi mietteistään pressitilaisuudessa.

– Minun ja Lux Musicaen suhde juontuu vuoteen 2007, jolloin sävelsin tilauksesta Kivi-laulut. Baritoni Jorma Hynninen esittää ne nyt kanssani Lux Musicaen päätöskonsertissa 18.11. klo 16 Siuntion kirkossa. Ymypyrä tavallaan sulkeutuu. Kun nyt myös olen viettänyt 60-vuotisjuhliani, on hyvä katsoa eteenpäin.

Hakola kertoo, että hänen tavoitteensa oli tuoda marraskuun pimeyden ja musiikin valon yhdistävään festivaaliin yhteisöllisyyttä. Siitä esimerkkeinä ovat olleet musiikkikasvatushankkeet.

– Vuoden 2015 hanke kokosi yhteen kaikki siuntiolaiset kuudesluokkalaiset Kuningattaren kamarissa-koululaisoopperaan. Mukana olivat niin suomen- kuin ruotsinkieliset. Olemme myös työskennelleet yhdessä nuorten turvapaikanhakijoiden kanssa ja jatkaneet yhteistyötä koulujen kanssa. Tälläkin kertaa ohjelmaa on lapsille. Mimmejä kuunnellessa tulee aina hyvälle mielelle!

Merkittävintä on Hakolan mukaan kuitenkin panos, jonka Lux Musicae on tehnyt luovan työn tekijöiden hyväksi.

-Lux Musicaessa on kuultu taiteellisen johtajan kaudellani aina kantaesityksiä. Tänä vuonna suurpanostus on Lauri Kilpiöltä tilattu teos Mustan veden yli, joka hienolla tavalla tulkitsee Aleksis Kiven tekstejä nykyhetkessä. Laurin sävelkieli on hyvin rikasta. Myös Sjundbyn linnan konsertissa kuullaan amerikkalaisen Grant Luhmannin varta vasten sellisti Sirja Niroselle sävelletty teos.

Lippuja Lux Musicaehen voi hankkia Lippu.fi, Siuntion kirjastosta ja kylpylästä.