Toimittaja

Neljä lohjalaisnuorta koripallon maajoukkueleireille

harrastukset, koripallo, urheilu

Koripallon juniorityö on Lohjalla nosteessa, sillä neljä U15- ja U16-ikäluokan nuorta on saanut kutsun maajoukkueleiritykseen. Lisäksi U14-ikäluokan tytöt pelaavat kevätkaudella kovatasoista SM-sarjaa.

Koripalloliitto on kutsunut neljä nuorta LoU Basketin koripalloilijaa tammikuun lopun ja helmikuun maajoukkueleirityksiin. U16-ikäluokasta kutsun ovat saaneet valtakunnallista I divisioonaa sekä 16- että 17-vuotiaissa pelaavat Olli Peltola ja Eetu Sosala. Samanikäisistä tytöistä kutsun on saanut Lohjalla U19-aluesarjaa sekä Tikkurila-Seurassa 16-vuotaiden tyttöjen valtakunnallista I divisioonaa pelaava Eve Kokkoniemi. U15-ikäluokasta kutsun on saanut 14-vuotiaiden tyttöjen SM-sarjaa sekä U19-aluesarjaa pelaava Emili Melnikova. Valmennuspäällikkö Aleksi Iltanen toteaa määrätietoisen juniorityön kantavan nyt hedelmää.

–Meidän laadukkaasti harjoittelevat juniorijoukkueemme sekä pelaajapolkumallimme mahdollistavat treenaamisen ja pelaamisen riittävän haastavassa ympäristössä. Jokainen pelaaja pääsee kehittymään itselleen sopivalla tavalla, ja sen tuloksia nähdään nyt. On hienoa, että nämä ahkerasti harjoittelevat pelaajamme pääsevät testaamaan taitojaan Suomen huipputasolla.

Myös 14-vuotiaiden tyttöjen nousu SM-sarjaan on osoitus pitkäjänteisestä työstä. Turnausmuotoisesti pelattava SM-sarja tuo huippupelit myös Lohjalle kahtena viikonloppuna kevään aikana.

–Olemme päässeet hienosti harjoittelemaan lähes koko korona-ajan, kiitos Lohjan lapset ja nuoret huomioineen koronastrategian. Tiiviin ja laadukkaan harjoittelun ansiosta pelaajamme ovat kehittyneet sekä fyysisesti että pelillisesti. Myös yksilöllisesti pelaajat ovat ottaneet huikeita kehitysaskeleita, Iltanen iloitsee.

Koripallojaoston puheenjohtaja Jari Kokkila toivoo, että myös aikuiset pääsisivät pian harjoittelemaan ja pelaamaan. LoU Basketin naisten joukkue päätti syyskautensa sarjajohtajana III divisioonassa.

–Naisilla on tavoitteena nousta jo ensi syksyksi kakkosdivariin. Kaikki edellytykset on olemassa, sillä joukkue on taitava ja motivoitunut sekoitus kokemusta ja nuoruutta. Täytyy vain toivoa, että koronatilanne sallii pelien jatkumisen ja yleisön osallistumisen.

Eetu Sosala.
Olli Peltola.
Emili Melnikova.
Eve Kokkoniemi.