Tänään: 22.07.2024

Päätoimittaja

Ohjaamoviikkoa vietetään viikolla 7

lohja, nuoret, nuoriso, Ohjaamo

Valtakunnallista Ohjaamoviikkoa vietetään viikolla 7. Ohjaamoviikon tarkoituksena on levittää tietoa Ohjaamoista ja sitä kautta auttaa 18–29-vuotiaita nuoria kohti koulutusta, työelämää ja mielekästä arkea. Vuoden 2024 teemana on: Ohjaamo on nuorten palvelu.  Viikon aikana Ohjaamot näkyvät ja kuuluvat kaikkialla Suomessa, muistuttaen nuorten omasta palvelusta.

Mikä on Ohjaamo?

Ohjaamot ovat matalan kynnyksen palvelupisteitä, jotka tarjoavat maksutonta tukea, neuvontaa ja ohjausta 18-29-vuotiaille esimerkiksi työllistymiseen, asumiseen, opiskeluun ja arjen hallintaan liittyvissä asioissa. Nykyisin Ohjaamo-toimipisteitä on yli 70 paikkakunnalla ja toiminta ulottuu jokaisen maakunnan alueelle.

Miten Ohjaamo toimii Lohjalla?

Lohjalla Ohjaamo on osa Nuorisokeskusta ja sijaitsee Harjulan kiinteistössä Lohjan keskustassa. Ohjaamossa voi asioida joko ajanvarauksella tai ilman ajanvarausta. Ohjaamon henkilökuntaa tavoittaa ilman ajanvarausta Ohjaamo-neuvonnasta arkisin ti-to klo 13-16 joko paikan päällä osoitteessa Kullervonkatu 7 tai soittamalla numeroon 044 369 4273. Ohjaamolle voi myös laittaa sähköpostia osoitteeseen nuorilohja@lohja.fi tai tehdä etsivän nuorisotyön ilmoituksen. Ohjaamo-neuvonnassa tarjotaan ohjausta ja neuvontaa lohjalaisille alle 30-vuotiaille nuorille ja heidän läheisilleen, sekä tilanteen mukaan ohjataan tarvittavien palvelujen ääreen. Ota rohkeasti yhteyttä ja seuraa Ohjaamo Lohjaa Instagramissa!

Lohjan Ohjaamoviikolla on myös toimintaa. Torstaina 15.2. Lohjan Ohjaamossa on Talouskahvila klo 13-15, jolloin alle 30-vuotiailla on mahdollisuus tulla selvittämään talouteen liittyviä asioitaan. Paikalla Ohjaamon henkilökunnan lisäksi on Kelan, aikuissosiaalityön sekä Talous-ja velkaneuvonnan henkilökuntaa. Samana päivänä Ohjaamossa järjestetään Ohjaamojen Onnin Hyvinvointituokio, jolloin klo 15–16 tehdään Hyvänmielen pinssejä ja kahvitellaan hyvässä seurassa ja klo 16–17 seurataan Onnin Hyvinvointituokiota Discordissa. Hyvinvointituokion aiheena on ”Vahvuutena herkkyys”. Paikalla on Ohjaamon työntekijöitä ja tarjolla välipalaa. Hyvinvointituokioita järjestetään Ohjaamossa säännöllisesti vaihtuvin teemoin. Löydät tarkemmat tiedot verkkosivuiltamme ja Instagramistamme.

Ohjaamo Lohjan julkaisuja löydät Instagramista @ohjaamolohja. Ohjaamoiden toiminnasta löytyy lisää tietoa osoitteesta ohjaamot.fi.