Asunnottomien yön teemaviikko pohjautuu YK:n köyhyyden ja syrjäytymisen vastaiseen päivään 17.10. Sitä on perinteisesti vietetty Asunnottomien yö -tapahtumapäivän merkeissä. Tänä vuonna nostetaan esille huoli asumisen kustannuksista. Monella vuokralla asuvalla asumisen kustannukset tuottavat niin paljon kuluja, ettei elämiseen jää riittävästi. Kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja ei ole riittävästi ja sähkö- ja vesilaskut suistavat monet kohtuuttomaan tilanteeseen.

Lohjalla ei järjestetä tänä vuonna yksittäistä tapahtumaa, mutta teemaa pidetään yllä Lohjan seurakunnan diakoniaruokailuissa 12.10. kello 12.00 Mäntynummen seurakuntakodissa (Mäntynummentie 17), 13.10. kello 11.00 Seurakuntakeskuksessa (Sibeliuksenkatu 2) ja 14.10. kello 12.00 Virkkalan kirkolla (Virkkalantie 1). Ruokailuissa on mukana diakoniatyöntekijöiden lisäksi kaupungin työntekijöitä, asumisneuvoja Lovalta sekä Länsi-Uudenmaan mielenterveysseuran työntekijä tukikoirien kanssa. Tule puhumaan mieltä painavista asumisen kysymyksistä.

Seurakuntakeskuksessa on 12.10. alkavalla viikolla Kulttuuripajan nuorten ryhmien taidenäyttely syrjäytymisen ja köyhyyden teemasta. 16.10. kello 18,00 Pyhän Laurin kirkossa pidetään konsertti, jossa esiintyy Länsi-Uudenmaan romaninuoria sekä Lars Edberg ja Jarkko Joutti. He esittävät country ja roots -musiikkia. Konsertin päätteeksi kerätään kolehti asunnottomien auttamiseksi.

Teemaviikkoa toteuttavat Lohjan kaupungin aikuissosiaalityö, mielenterveys- ja päihdepalvelut, erityisnuorisotyö, Kierrätyskeskus, Nuorisopaja Tuuma, Länsi-Uudenmaan romanit, Kulttuuripaja, A-kilta, Länsi-Uudenmaan mielenterneysseura, Apuomena ja Lohjan seurakunta.

Asunnottomuuteen liittyvää materiaalia löytyy Asunnottomien yö Lohja Facebook-ryhmästä.