Lohjalla, Vihdissä ja Karkkilassa on arviolta 20 000 henkilöä, jotka auttavat läheistään. Heistä noin neljäsosa toimii läheisensä pääasiallisena auttajana. Raskasta ja sitovaa hoivatyötä heistä tekee noin 900 henkilöä. Hiiden Omaishoitajat ry. on Lohjan, Vihdin ja Karkkilan alueella toimiva omaishoitajia tukeva aktiivinen yhdistys. Yhdistyksen tarkoituksena on toimia omaishoitajien ja läheisten aseman parantamiseksi ja tukemiseksi sekä kehittää heidän tukitoimiaan yhdistyksen toimialueella. Yhdistys tarjoaa toimintaa sen jäsenilleen. Sosiaali- ja terveysministeriön Veikkauksen tuotolla tukema OmaisOiva Hiiden seututoiminta on tarkoitettu kaikille läheisestään huolehtiville. 

16.6. yhdistys yhdessä OmaisOivan kanssa järjesti perinteisen kesäpäivän Lohjan Seudun Invalidien ylläpitämässä Kesäkoti Leporannassa, Lohjalla. Paikalle saapui noin 50 osallistujaa. Sää suosi tapahtumaa, sillä aurinko paistoi koko kolmen tunnin ajan. Paikallinen M-market Paloniemi lahjoitti tapahtumaan makkarat, joita grillimestari paistoi. Lisäksi saatiin nauttia muista pöydän antimista. Syömisen ja seurustelun lisäksi ohjelmassa oli myös OmaisOivan työntekijöiden järjestämä oma show, joka sai hymyn huulille. Muusikko Antero Tiainen, mies ja kitara, laulatti yleisöä. Hän saikin yleisön hyvin mukaan, ja laulu raikasi mukavasti tuttujen kappaleiden tahdissa järven rannalla. Jännitystä väliajalla tarjoili odotetut arpajaiset. Lahjoituksia olivat antaneet eri yritykset yhdistyksen toiminta-alueelta. Hiiden omaishoitajat ry. haluaakin kiittää lahjoittajia tapahtumasta.

Tapahtuma oli varsin onnistunut ja myös odotettu. Koronan vuoksi tapahtumaa ei oltu pystytty järjestämään muutamaan vuoteen. Paikalla oli niin konkareita kuin ensikertalaisiakin. Saatu palaute oli varsin positiivista. Aivan mahtava tilaisuus, voi kun olisi pian uudestaan. Tällaisia kommentteja kuului useamman kävijän suusta.

Hiiden omaishoitajat ry:llä on meneillään juhlavuosi. Yhdistys täytti toukokuussa 15 vuotta. Tätä on tarkoitus juhlistaa vielä myöhemmin tänä vuonna. Tämä vuosi on merkittävä myös laajemman yhteiskunnallisen vaikuttamisen kannalta. Yhdistys on mukana uuden hyvinvointialueen omaishoitajuutta käsittelevässä työryhmässä – onhan yhdistyksen toiminnan tarkoituksena myös omaishoitajien aseman parantaminen ja edunvalvontatyö.

Voit tutustua yhdistyksen toimintaan tarkemmin osoitteessa www.hiidenomaishoitajat.fi tai www.facebook.com/www.hiidenseudunomaishoitajat.fi.