Jos olet työskennellyt kotoa käsin muutaman viimeisen viikon aikana, olet saattanut huomata pientä hitautta käyttämässäsi yhteydessä. Ehkäpä Skype puhelun aikana kollegasi naama on jäätynyt hetkeksi tai et ole saanut selvää siitä, että mitä toinen henkilö haluaa sinulle viestiä messenger-puhelun aikana.

Nämä ja monet muut syyt saavat asian näkymään siinä valossa, että Lohjan internet olisi niin ruuhkainen, että se saattaisi mennä jopa rikki. Suureksi onneksi voimme kuitenkin kertoa sinulle jo nyt, että internet ei ole menossa rikki.

Tästä löydät muutaman tärkeän syyn sekä vinkkejä siihen, että miten voit käyttää internet-yhteyttäsi paremmin.

Käyttävätkö ihmiset internettiä entistä enemmän?

Kuten varmasti tiedät, on yhä useampi asia siirtynyt kokonaan internettiin. Esimerkiksi elokuvia tai televisiosta tulevia sarjoja katsotaan nyt internetin välityksellä enemmän, kuin koskaan aikaisemmin.

Tyypillisenä kesäisenä päivänä lämpötilan määrä korreloi suoraan siihen, että kuinka paljon ihmiset viihtyvät internetissä. Kylminä ja sateisina päivinä nettiä käytetään huomattavasti enemmän kuin aurinkoisina päivinä.

Jos haluat selvittää oman yhteytesi nopeuden, tee se käyttämällä Nopeustesti palvelua. Tämän palvelun avulla voit testata yhteytesi nopeuden ilmaiseksi alle minuutissa.

Tämä auttaa osaltaan selvittämään sitä, että miksi myös Lohjalaiset käyttävät internet yhteyttä enemmän kuin aikaisemmin. Kun jokainen joutuu oleskelemaan huomattavasti pidempiä aikoja kotonaan kuin normaalisti on myös internetin käyttö lisääntynyt tämän asian johdosta.

Useat eri internet yhteyttä tarjoavat yhtiöt kuten Elisa ovat raportoineet internetin kaistan kulutuksen kasvusta. Näiden yhtiöiden kommentit antavat osviittaa siitä, että kulutus on todella lisääntynyt.

Internetin käyttämisen lisäksi aina kannattaa kuitenkin harkita reipasta ulkoilua. Ennen Lohjan katujen avautumista voit rauhassa samoilla luonnossa.

Miten voin saada enemmän nopeutta internet yhteyteeni?

Jos sinulla ei ole juuri nyt mahdollisuutta päivittää internet yhteyttäsi nopeampaan, voit aina kokeilla muutamia kikkoja oman yhteytesi nopeuttamiseksi.

Ensimmäisenä vinkkinä tulee loistava neuvo WIFI:n käyttäjille. Jos WIFI yhteys on heikko esimerkiksi tabletissa tai puhelimessa, kannattaa sinun varmistaa se, että olet mahdollisimman lähellä asemaa josta yhteys tulee. Toisena vinkkinä WIFI laatikko kannattaa asettaa mahdollisimman kauas mikrosta, sillä mikrosta tuleva säteily saattaa haitata yhteytesi toimivuutta.

Toisena vinkkinä on rajoittaa omien sovellustensa käyttämää internet kaistaa. Jos avaat puhelimesi valikosta auki kaikki aktiiviset sovellukset kannattaa sinun sulkea niistä ne sovellukset, joita et käytä. Vaikka sovellus ei näkyisikään aktiivisena näytölläsi käyttää se silti internet yhteyttä toimiakseen.

Vaikka yksi sovellus käyttääkin yhteyttäsi hyvin vähän, saa kymmenellä sovelluksella jo huomattavan ongelman aikaan internet yhteyden ollessa hidas. Muista siis aina sulkea kaikki ne sovellukset joita et juuri nyt käytä yhteytesi nopeuttamiseksi.