Toimittaja

Partiolaisten seikkailutapahtuma on avoin kaikille

lapset ja nuoret, partio

Partiolaisten järjestämä kesätapahtuma Seikkailu-Valkama kutsuu matkalle ympäri Uudenmaan 9.7.–13.7. Partiolaiset tuovat viiden päivän ajaksi eri puolille maakuntaa yli 100 aktiviteettipistettä, vinkkaavat parhaat retkeilypaikat matkan varrelta ja kutsuvat kaikki mukaan.

–Mukaan voi lähteä partioryhmien lisäksi kuka tahansa perheen tai ystävän kanssa. Osallistujien ei tarvitse olla partiolaisia, vaan Seikkailu-Valkama on loistava tilaisuus tutustua partioon sekä Uudenmaan helmiin! Aktiviteetit on suunnattu lapsille, nuorille ja aikuisille. Pääsääntöisesti yli 7-vuotiaille, mutta pienemmätkin pärjäävät menossa mukana, kuvailee tapahtuman koordinaattori Riina Seppälä.

Yhä lisääntyviä aktiviteettipisteitä on eri kunnissa jo 135. Tapahtumaosallistujat voivat kokeilla Lohjalla vesiliukumäkeä, sup-lautailua ja paintballia. Vihdissä voi ylittää itsensä Army-radalla. Raaseporin linnalle tapahtuma tuo keskiaikaista ohjelmaa: kirveenheittoa, jousiammuntaa, kolikonpainantaa ja keskiaikaisia tansseja. Raaseporissa voi myös yöpyä niityllä lampaiden haassa.

Tapahtumalipulla pääsee mm. museojunan kyytiin Keravan ja Porvoon välillä sekä vierailemaan alpakkatilalle Nurmijärvellä, Talman Werneri-Parkiin ja Tapanilan Kiipeilykeskukseen. Matkalla on paljon yöpymiseen suositeltuja telttailupaikkoja. Tapahtumaan voi osallistua 40 euron hintaan yhdeksi tai useammaksi päiväksi.

–Suunnittelimme pitkään useamman tuhannen hengen partioleiriä Hankoon. Koronan epävarmuuden vuoksi suunnitelmat vaihtuivat lennosta loppukeväästä, ja vapaaehtoisorganisaatiomme keksi ja rakensi uudenlaisen tapahtumakonseptin käytännössä muutaman viikon aikana, kertoo Seppälä.

–Nyt seikkailuun on lähdössä jo 1200 ihmistä!

Lisätietoja tapahtumasta osoitteessa valkama2020.fi.

Lohjalla pääsee kokeilemaan vesiliukumäkeä, sup-lautailua ja paintballia jaVihdissä Army-rataa. Raaseporissa ohjelmassa on kirveenheittoa, jousiammuntaa, kolikonpainantaa ja keskiaikaisia tansseja. Yöpyä voi niityllä lampaiden haassa. Kuvassa partiolaisten leiriversio vesiliukumäestä Lapissa Kajahus-leirillä kesällä 2019. (Kuva: Anniina Perätalo)