Viimeisimmän Idols-laulukilpailun vuonna 2018 voittanut lohjalainen Patrik Blomberg julkaisi 30.4. debyyttialbuminsa Lohja. Blomberg kertoo, että Lohja ei hänen kappaleissaan kuulu esimerkiksi paikkojen nimissä, kuten Nummela Anssi Kelan tuotannossa, vaan Blombergin elämänkokemusten kautta.

–Debyyttialbumini on väritetty stoori elämästäni ja Lohja liittyy siihen suuresti. Heitin joskus tuottajalle, että albumin nimi voisi olla Lohja. Idea jäi ilmaan leijumaan ja sitten nimeksi tuli Lohja, kotikaupunkini, Blomberg kertoo.

Hän kuvaa albumin musiikkia popiksi, jossa näkyvät elämän synkemmätkin vaiheet.

–Synkkiä vaiheita on elämässään varmaan jokaisella. Elämä ei ole ruusuilla tanssimista. Albumiin on revitty rippeitä sieltä täältä elämästäni ja mietitty, mistä syntyisi hyviä biisejä. Olen kertonut käsikirjoittajille tarinoita elämästäni ja niitä on sitten mietitty yhdessä. Esimerkiksi Naamiaiset-biisi on stoori siitä, miten ihmiset esittävät jotain, mitä eivät ole. Aina on jokin rooli päällä ja hymy huulilla, Blomberg avaa.

Hän muistuttaa, että hankalatkin asiat voivat opettaa.

–Jos ihminen kokee voimistuvansa vastoinkäymisistä, hän tietää, miten toimia, kun seuraavan kerran kohtaa hankalan tilanteen.

Blomberg ei halua kertoa kappaleillaan, miten ihmisten tulisi ajatella tai toimia, vaan tarjota samaistumispintaa.

–Moni muu on varmaan kokenut samanlaisia asioita, joten tarkoituksena on, että ihmiset pystyisivät samaistumaan biiseihini.

Patrik Blomberg odottaa jännityksellä esikoisalbuminsa vastaanottoa. (Kuva: Kalle Pyyhtinen)

Musiikki on minulle edelleen mysteeri”

Blomberg kertoo, että esikoisalbumin tekeminen oli hyvin opettavaista.

–Maallikot huutelevat välillä, että ei tarvitse kuin rämpyttää vähän kitaraa ja laulaa, mutta sitä ennen tehdään iso työ. Arvostukseni musiikin tekemistä kohtaan on noussut.

Hän kokee olevansa kuitenkin vielä aloitteli musiikkialalla.

–Haen vielä tyylilajiani. Musiikki on iso osa elämääni, tykkään fiilistellä sitä ja kirjoittaa omiakin biisejä, mutta olen ollut musiikin kanssa enemmän tekemisissä vasta muutaman vuoden ajan. Musiikki on minulle vielä vähän mysteeri, Blomberg kertoo.

Esikoisalbumiinsa hän on tyytyväinen.

–Olen tyytyväinen siihen, että tähän pisteeseen on päästy ja albumi on valmis. Se jännittää, mitä mieltä ihmiset ovat. Onhan tämä hyppy tuntemattomaan ja pelottaa, että ihmiset tuomitsevat biisieni asiat. Sama jännitys on varmaan kaikilla, jotka tekevät musiikkia työkseen, hän pohtii.

Jännityksestä huolimatta Blomberg toivoo, että ihmiset kuuntelevat albumin kappaleet ja muodostavat niistä mielipiteensä.

Blomberg asuu edelleen Lohjalla, eikä ainakaan lähitulevaisuudessa ole suunnitelmissa muuttoa muualle. Tällä hetkellä hän työskentelee toisella alalla, mutta unelmana on tehdä jonain päivänä täyspäiväisesti töitä muusikkona. Muuten 22-vuotias muusikko katsoo tulevaisuuteen avoimin mielin.

–Jatko on auki. Katsellaan, mitä tapahtuu. En suunnittele seuraavaa päivää ennen kuin olen elänyt edellisen, hän tiivistää.

SMS