Kapellimestari Petri Sakari palaa vuosien tauon jälkeen johtamaan Lohjan kaupunginorkesteria sinfoniakonserttia perjantaina 1.2.2019 klo 19 Laurentiussaliin Lohjalle. Konsertissa esitetään Felix Mendelssohn Bartholdyn 1833 säveltämä Ouvertüre zum Märchen von der schönen Melusine, Op. 32, Maurice Ravelin: Le tombeau de Couperin – “Couperinin hauta” (1919), sekä Johannes Brahmsin Serenade Nr. 1 D-duuri op. 11 (1857-58). Liput ennakkoon NetTicketistä sekä mm. Lohjan kaupungintalon asiakaspalvelupisteestä, Lohjan Matkailusta, Lohja Teatterilta ja Prismojen infoista Nummelassa ja Lohjalla

Sakari aloitti kapellimestariuransa Ylioppilaskunnan Soittajissa 1979–1985 ja Vaasan kaupunginorkesterissa, jota hän johti 1983–1984. Islannin sinfoniaorkesterin ylikapellimestarina ja taiteellisena johtajana hän toimi 1988–1992 ja 1996–1998, ja päävierailijana 1993–1996. Lohjan kaupunginorkesterin kapellimestarina hän oli 1993–1999, Ruotsalaisen kamariorkesterin päävierailijana 1995–1997 ja Gävlen sinfoniaorkesterin ylikapellimestarina ja taiteellisena johtajana 2000–2004. Pori Sinfoniettan taiteellisena koordinaattorina Sakari toimi 2005–2006. Turun filharmonisen orkesterin vierailijana ja taiteellisena neuvonantajana hän toimi 2006 ja orkesterin ylikapellimestarina ja taiteellisena johtajana hän aloitti tammikuussa 2007.

Sakari on johtanut lukuisia sinfoniaorkestereita Euroopassa, Singaporessa, Yhdysvalloissa, Meksikossa ja Brasiliassa. Yhdistyneessä kuningaskunnassa hän on johtanut muun muassa BBC:n Walesin kansallisorkesteria ja Bournemouthin sinfoniaorkesteria. Saksassa hän on toiminut Stuttgartin ja Saarbrückenin radion sinfoniaorkesterin sekä Itävallassa Wienin radion sinfoniaorkesterin kapellimestarina.

Ooppera- ja balettiesityksiä Sakari on johtanut muun muassa Suomen Kansallisoopperassa, Tukholman kuninkaallisessa oopperassa sekä Göteborgin ja Islannin oopperassa. Hän on levyttänyt kaikki Leevi Madetojan ja Jean Sibeliuksen sinfoniat sekä Hugo Alfvénin, Franz Berwaldin, Edvard Griegin, Uuno Klamin ja Jón Leifsin musiikkia.

Lohjan kaupunginorkesteri

Lohjan kaupunginorkesteri on perustettu vuonna 1964. Orkesteri on vuosittain yhteistyössä suomalaisten huippukuorojen kanssa mm. Cantores Minores – poikakuoron ja Dominante – kuoron kanssa. Orkesteri esiintyy monissa eri kokoonpanoissa, siitä voidaan luontevasti muodostaa kamariorkesteri, jousi- ja puhallinkvintetit, viihde- tai suuri sinfoniaorkesteri. Myös erilaiset kirkkoteokset kuuluvat orkesterin ohjelmistoon.

Orkesteri on vieraillut mm. Savonlinnan Oopperajuhlilla, José Carreraksen orkesterina Hartwall Arenalla, Taikahuilun orkesterina Hartwall Arenalla, Kolmen Sopraanon orkesterina Turussa, Tampere-talolla ja Finlandia-talolla ja Queen-musikaalin orkesterina Hartwall Arenalla. Se on myös esiintynyt Placido Domingon orkesterina Hartwall Arenalla, Rolando Villazonin kanssa Musiikkitalossa Helsingissä sekä Il Divo -tenoreiden kanssa HK-Areenalla ja Hartwall Arenalla.

Lohjan kaupunginorkesteri esiintyy laajasti Etelä-Suomessa ja toimii alueorkesterina. Sen yhteistyökumppaneita ovat kuntien kulttuuritoimet, seurakunnat ja muut alueen kulttuuriyhdistykset. Orkesteri esiintyy säännöllisesti mm. Loviisan Sibelius-päivillä ja Sipoon äänet-Sibbo Toner – festivaalilla. Orkesteri tuottaa itsekin Lohja Soi -festivaalia elokuussa, jonka aikana se järjestää toista kymmentä konserttia suomalaisten huippusolistien ja muusikoiden kanssa.  Lohja Soi – festivaalilla on esillä eri musiikkityylien kirjo. Orkesterin muusikot ovat monipuolisia ja hallitsevat eri tyylit erinomaisesti.

Lohjan kaupunginorkesteri tuottaa ahkerasti omalla toiminta-alueellaan myös ikäihmisten ja lasten sekä nuorten kulttuuripalveluja. Lohjan kaupunginorkesteri on valittu yrittäjien toimista vuonna 2015 parhaaksi yhteistyökumppaniksi.  Samana vuonna Talouselämä-lehti teki tutkimuksen Suomen valtionosuusorkestereista ja niiden tehokkuudesta sekä taloudellisesta menestyksestä. Lohjan kaupunginorkesteri oli tehokkain ja tuloksellisin orkesteri, jossa oli vakinaista henkilökuntaa ja viidenneksi tuloksellisin verrattua kaikkiin VOS-orkestereihin Suomessa.

Lohjan kaupunginorkesterilla on ollut ilo saada esiintyä, maailman kuulun tenorin Andrea Bocellin kanssa Hartwall Arenalla vuonna 2017 13.000 kuulijalle ja nyt saamme kokea saman 24.5.2019 ja samassa paikassa. HIENOA!

SAKARIN PALUU

pe 1.2.2019 klo 19 Laurentius-sali 

Petri Sakari, kapellimestari

Lohjan kaupunginorkesteri

Felix Mendelssohn Bartholdy: Ouvertüre zum Märchen von der schönen Melusine, Op. 32

Maurice Ravel: Le tombeau de Couperin – “Couperinin hauta”

Johannes Brahms: Serenade Nr. 1 D-duuri op. 11