Romantikot-konsertti kuullaan Lohjan Laurentius-salissa torstaina 31.3. klo 19.00. Lohjan kaupunginorkesteri esiintyy konsertissa kapellimestari Eero Lehtimäen johdolla. Mukana on myös viulisti Tami Pohjola.

”Hava on unkarin hó- eli lumi-sanan taivutusvartalo. Tärkeitä omalle korvalleni ovat kuitenkin myös sanan supisuomalaiset assosiaatiot, kuten havahtuminen tai havina”, kertoo säveltäjä Lotta Wennäkoski.”Täsmällisvirtuoosiselle soittajistolle” kirjoitettu teos on vuodelta 2008.

Felix Mendelssohn toimi Leipzigin Gewandhaus-orkesterin kapellimestarina kirjoittaessaan e-molli-viulukonserttonsa orkesterin konserttimestarille Ferdinand Davidille. Säveltäjä kytki teoksen osat toisiinsa, jotta esitys ei keskeytyisi osien väleissä annettuihin aplodeihin. Mendelssohn piti kättentaputusta kesken teoksen häiritsevinä.

Vuonna 1845 kantaesitetyn konserton solistina soittaa viulutaiteilija Tami Pohjola. Moninkertainen kilpailuvoittaja opiskelee parhaillaan Münchenin musiikki- ja teatterikorkeakoulussa. Lohjan kaupunginorkesteria johtaa lohjalaislähtöinen kapellimestari Eero Lehtimäki.

Ranskalainen Louise Farrenc syntyi boheemiin taiteilijaperheeseen Pariisissa 1804. Ajalle epätyypillisen avarakatseiset vanhemmat halusivat antaa lapsilleen hyvän koulutuksen sukupuoleen katsomatta. Louisen lahjakkuus huomattiin ja hänestä tuli omana aikanaan tunnettu ja menestynyt säveltäjä, konserttipianisti, opettaja ja tutkija. Farrencin laajassa tuotannossa on kolmen sinfonian lisäksi neljä muuta orkesteriteosta, vokaaliteoksia, kamarimusiikkia ja runsaasti pianomusiikkia.

Liput NetTicketistä ja ovelta.

Eero Lehtimäki. (Kuva: Paula Ojansuu)