Oman tilan tarve sekä aikatauluttoman omatoimimatkailun trendi ovat lisänneet matkailuautoilun suosiota entisestään. Ja kestävän matkailun periaatteet kasvattavat vuokrauksen suosiota. Nyt Suomen markkinoille tulee ruotsalainen Housecar matkailuajoneuvojen Airbnb-tyylisellä palvelullaan. Ajoneuvon omistajalle yritys tarjoaa ison porkkanan: täyden vakuutuksen ja 24/7 tiepalvelun.

Viimeiset pari vuotta ovatkin olleet vähän jokaisessa Euroopan maassa, ei vain Suomessa ja Ruotsissa, oman maan sisäisen matkailun kasvun vuosia. Lentomatkailu ei vieläkään ole palannut vuoden 2019 tapaisiin lukuihin, joten Housecarin uudelle palvelulle on selvästi markkinansa.

Matkailuauto, Housecar
Matkailuauto, Housecar

Housecar aloitti Ruotsista pari vuotta sitten ja eteni nopeasti Norjaan heti seuraavana vuonna eli 2021. Yrityksen palvelukonsepti saavutti nopeasti molempien maiden markkinajohtajuuden ja nyt yritys on tekemässä samaan temppua Suomessa. Nuoria omistajia ajaa jakamistalous sekä siihen liittyvät kestävän kehityksen periaatteet, jotka vain toimivat tämän laatuisen toiminnan edistäjinä.

Matkailuajoneuvot seisovat ison osan vuodesta käyttämättöminä omistajien pihassa. Vuokraamalla niitä toisille yksityishenkilöille, saadaan autot ajoon ja omistajille tuottoa. Ja mitä enemmän autoja jaetaan, sitä vähemmän uusia autoja tarvitsee valmistaa.

Rickard Magnusson, Housecarin toimitusjohtaja ja yksi omistajista

Kotimaanmatkailun kasvu on näkynyt myös tilastoissa. Se on näkynyt jopa siinä mittakaavassa, että viime vuonna Suomessa rekisteröitiin ennätysmäärä uusia matkailuajoneuvoja liikenteeseen, peräti 3209 (Lähde Matkailuajoneuvotuojat ry). Suosio ei näytä hiipuvan, vaikka hinnat ovat kallistuneet kymmeniä prosentteja. Potentiaalia vuokraukseen siis on. Ja matkailijoilla haluja vuokraukseen myös, sillä Googlen kautta tehdään sesonkiaikaan 60 000 hakua per kuukausi aiheen tiimoilta.

Tavoitteemme on, että omistaja vuokraa ajoneuvoaan muille mahdollisimman paljon silloin, kun ei itse sitä käytä. Samalla hän voi tienata jopa 1200 euroa viikossa.

Magnusson toteaa.

Ajoneuvon vuokraus on tehty omistajalle sekä vuokraajalle turvalliseksi

Oman ajoneuvon jakamiseen liittyy huoli sille mahdollisesti sattuvista vahingoista. Housecar poistaa tämän huolen ottamalla ajoneuvoille täysvakuutuksen vakuutusyhtiönsä kautta. Tätä etua ei tarjoa kukaan muu toimija Suomessa. Lisäksi vuokraajalla on tukenaan 24/7 tiepalvelu.

Yritys myös tarkastaa ajoneuvon vuokraajan luottotiedot ennakkoon. Varauspyyntöä ei voi tehdä, jos luottotiedot eivät ole kunnossa. Varauskalenteri taas säästää niin omistajan kuin varaajan aikaa, kun turhia kyselyjä jo varatuille ajoille ei tule.

Matkailutrendinä oman tilan tarve

Koronapandemian myötä muuttuneet matkailutrendit tukevat Housecarin visiota. Nyt kaivataan omaa tilaa, yksityistä liikkumista ja vapautta valita matkan aika, kesto ja suunta. Matkailuautoilu yhdistää kaikki nämä tarpeet. Autossa ollaan oman seurueen kesken ja matkalle poimitaan juuri ne kohteet, jotka itseä kiinnostavat ja joissa kokee olonsa hyväksi.

Ja koettavaa Pohjoismaissa riittää vaaramaisemista pittoreskeihin kylätunnelmiin. Kotimaanmatkailu on kehittynyt Suomessakin isoin harppauksin viimeisten vuosiena aikana vanhojenkin kohteiden uudistaessa sekä palveluitaan että kohentaessaan paikkojaan. Nykyään voidaankin todeta, että sekä Suomessa että lähialueilla alkaa jos saada hyvinkin katetta rahoilleen, sillä palveluiden taso vastaa jo täysin yleistä keski-eurooppalaisten turistien vaatimaa tasoa.

Meidän kautta voi vuokrata matkailuajoneuvon myös Norjasta ja ajella vaikka suosituille vuonoille. Se on juuri nyt varsinkin monen nuoren matkailijan haave,

Magnusson toteaa

Housecar on matkailuajoneuvojen Airbnb-tyylinen jakamisalusta, jonka kautta yksityishenkilöt voivat vuokrata matkailuajoneuvoja toisilleen turvallisesti, helposti ja valmiiksi vakuutettuna. Housecarin verkkopalvelusta löytyy tällä hetkellä 600 erityylistä ja -tasoista matkailuautoa ja -vaunua. Suomessa Housecar lähtee hakemaan 400 auton valikoimaa.

Housecarin edut

  • Huoleton vuokraus ja matkailu: täysvakuutus autolle ja 24/7 tiepalvelu auton käyttäjälle.
  • Vuokraajan luottotietojen tarkastus: jos luottotiedot eivät ole kunnossa, varauspyyntöä ei voi tehdä.
  • Turvallinen maksaminen netissä.
  • Helppo varaaminen varauskalenterin avulla, säästää sekä omistajan että vuokraajan aikaa.
  • Suomenkielinen asiakaspalvelu.
  • Skandinavian laajin valikoima kaiken tasoisia matkailuautoja ja -vaunuja.

https://housecar.fi/