Ruuskanen Railio Klubin 10 -vuotisjuhlakonsertit kuullaan Lohjansaaren seurantalolla elokuussa. Tähtivieraina esiintyvät ke 4.8. klo 18.00 ja 20.30 Maria Lund ja to 12.8. klo 18.00 ja 20.30 Heikki Salo. Lohjansaaren Seurantalon viehättävä ja tunnelmallinen lava taipuu moneksi, se sykkii kesäkaudella elämää: kohtaamisia, markkinatunnelmaa, kulttuuria ja musiikkia. Lohjansaaressa kesiään viettävä mökkiasukas, muusikko Veera Railio, sekä hänen savonlinnalaislähtöinen kollegansa Maija Ruuskanen viettävät perustamansa akustistunnelmallisen Ruuskanen Railio Klubin 10 -vuotisjuhlavuotta. Ruuskanen Railio Duon kotiareena on Musiikkiteatteri Kapsäkki, mutta heillä on läheiset suhteet myös Lohjan ja Virkkalan seudulle: he ovat olleet mm. Cafe Laurin ja Teatteri Tralan vieraina.

Tänä vuonna Ruuskanen ja Railio tuovat Seurantalon intiimille lavalle Miljoonasateen nokkamiehen, upean lauluntekijän ja kulttuurialan moniottelijan Heikki Salon sekä säkenöivän musikaalitähden Maria Lundin. Molemmat tähtiartistit konsertoivat samana iltana kahdesti peräkkäin klo 18.00 ja 20.30. Tällä järjestelyllä huomioidaan mahdollinen sen hetkinen vallitseva koronatilanne, jotta konsertit pystytään toteuttamaan mahdollisimman vastuullisesti ja turvavälit huomioiden. Aluehallintoviraston ohjeistuksista riippuen konserttiin voidaan ottaa noin 90–120 osallistujaa koronarajoitukset- ja turvallisuus huomioiden.

Maria Lund, Veera Railio ja Maija Ruuskanen.

Maria Lund on virtuoottinen laulaja, musikaaliartisti sekä esiintyjä. Hänen suvereeni muusikkoutensa ulottuu Ruuskasen ja Railion käsittelyssä vähintään Nessun Dormasta Highway to Helliin; eli mennään oopperasta klassiseen rockiin, mutta aina yllätyksellisillä mausteilla twistattuna. Ruuskanen ja Railio aikovat houkutella Lundista esille väläyksiä myös hänen terävästä huumorintajustaan – luvassa on erityinen ilta. Tarkoitus on mennä Bachin ja Merikannon läpi sinne mistä “Mustalaisleiri muuttaa taivaaseen.” The Winner Takes It All, ja sama ranskaksi: konsertissa kuullaan lauluja vähintään “Kuudella kielellä.”

Miljoonasateen vokalistin ja palkitun laulaja-lauluntekijä Heikki Salon legendaarinen laulutuotanto soi uusissa kamarimusiikillisissa sävyissä, kun Salo ja musiikillinen voimakaksikko Ruuskanen Railio Duo yhdistävät voimansa. Salon kitara, sielukas ääni sekä Ruuskanen Railio Duon piano, viulu ja taustalaulut muodostavat sielukkaan ja tunnelmallisen sointipaletin. Konsertissa kuullaan myös uusia lauluja.

Liput Nettilippu ja pirjo.sjogren@lohjansaaristo.fi, 0505987648. Lippuja saa myös Seurantalon Kesätoreilta.

Heikki Salo.