Saariteatteri Lohjansaaren seurantalon kotinäyttämöllä kesällä 2017. Jarmo Heikkinen (vas), Paavo Kerosuo, Mirjami Heikkinen, Heljä Heikkinen, Laura Antikainen, Jarkko Antikainen, Lassi Tiihonen, Ilpo Tiihonen ja Merja
Ikkelä. Edessä pianoa soittamassa Veera Railio, kuvasta puuttuu Janne Antikainen. (Kuva: Leif Lindberg)

 

Lohjansaaren Saariteatterin näyttelijät aukovat taas ihastuttavia äänihuuliaan kantanäyttämöllään seurantalolla. Viime esityksestähän on jo vuosi. Tämän kesäisen teoksen nimi on Saariteatteri Heinäkuun helteessä. Luvassa on monia uusia lauluja ja verbaalista hetkutusta.

Enin osa sävellyksistä ja sovituksista kuten myös musiikinjohdosta on Merja Ikkelän – mukana myös Laura Antikainen. Tekstit ovat Ilpo Tiihosen – mukana myös Saima Harmajan sävellettyjä runoja. Kymmenen toimintavuotensa aikana Saariteatteri on aikaansaanut melkoisen määrän lauluja, ja niistä onkin koottu laulukirja, joka ilmestyy tämän vuoden heinäkuussa. Teatteri on myös julkaissut cd-levyn Laulu tammien viisaudesta.

Saariteatteri pyrkii aina pitäytymään paikallisissa aiheissa herkästi, mutta myös hauskasti. Teatteri toimii talkoilla, siten pääsylipputulot menevät Lohjan Saaristo -seuralle esimerkiksi seurantalon kunnostustyöhön. Saariteatteria on kosiskeltu maailman suurille näyttämöille – mm. Lontoon Covent Garden, New Yorkin Metropolitan ja Moskovan Bolshoi ovat kyselleet. Turhaan. Saariteatterin kotinäyttämö on pysyvästi Lohjansaaren seurantalo.

Saariteatteri Heinäkuun helteessä -esitykset seurantalolla: ti 24.7. klo 19 ja ke 25.7. klo 19. Kahvibuffetti molempina esityspäivinä, keskiviikkona myös illallinen. Lippujen ennakkovaraukset: pirjo.sjogren@lohjansaaristo.fi tai puh. 050 5987648 sekä kesätoreilta lauantaisin.