Shiva on kolmas jumala hindujen kolmiyhteydessä. Tämä tuhon jumala on saanut maallisen muotonsa, joskus jopa nelikätisen, nuoren miehen mukaan.

Tämä kolmiyhteys koostuu kolmesta eri jumalasta, jotka ovat vastuussa maailman luomisesta, sen ylläpitämisestä ja lopulta tuhoamisesta. Näin Shivan tiedetään olevan kesyttämättömän intohimoinen, joka saa hänet toimimaan äärimmäisyyksiin. Toisinaan Shiva erakoituu, ja vetäytyy kaikista maallisista nautinnoista.

Tästä on saanut myös alkunsa Shivan päivä, jolloin myös hartaimmat hindut viettävät paastoten ja pidättäytyen maallisista haluista, seuraten Shivan esimerkkiä.

Lue lisää Astral TV artikkelista siitä, mitä Shivan päivä tuo mukanaan harmonian osalta.

Shivan päivä tuo mukanaan harmoniaa

Shivan päivä on siis pääasiassa hindujuhla, jota vietetään vuosittain, tuhon jumala, Shivan kunniaksi. Shivaratria vietetään hindukalenterin mukaisesti jokaisena kalenterikuukautena, mutta kerran vuodessa, lopputalvesta, Shivan vuosi huipentuu Maha Shivaratri -juhlaan. Tämä siivittää kevään alkaneeksi, ja toivottaa tulevan kesän tervetulleeksi.

Shivan on ajateltu olevan armollinen, suurenmoinen, tanssin sekä maailmankaikkeuden herra. Hän on samalla sekä tuhoaja, että muuntaja. Näin jumala Shiva on rajaton, mutta myös transsendentti eli rajat ylittävä. Muuttumaton ja muodoton, mutta myös se, jolla ei ole alkua eikä loppua. Itse nimi Shiva tarkoittaa suotuisaa.

Löydä harmonia ja sisäinen rauha

Harmoniaa löytyy kaikkialta; musiikista, luonnosta, kasveista, väreistä. Mutta löytyykö sitä enää arkipäivästämme? Harmonia viittaa tasapainon tilaan, jossa positiivinen sisäinen rauha, rauhallisuuden ja tasapainon tila sekä tunne siitä, että ollaan sopusoinnussa maailman kanssa, ovat yhtä.

Shivan tiedettiin viettävän paastoa ja vetäytyvän ajoittain pois maallisesta elämästä. Ota käyttöösi niitä Shivan ominaisuuksia, joiden avulla hän saavutti harmonian:

  1. Tapahtuipa mitä tahansa, pahaa ei saa koskaan sietää

Yritä suhtautua nollatoleranssilla ympärillämme tapahtuvaan pahuuteen, ja ota kantaa epäoikeudenmukaisuutta vastaan. Älä ole hiljaa ja katso sivusta, vaan ota kantaa. Myös oman elämäsi asioihin ja aiheisiin.

  1. Itsehillintä on avain täysipainoiseen elämään

Hallitsematon mieli voi johtaa sekasortoiseen elämäntapaan. Jos keskittymiskyky on menetetty, lankeat helpommin halujen ja riippuvuuksien uhriksi. Pysy siis tavoitteessasi ja seuraa sydäntäsi. Kuuntele ja pysähdy.

  1. Pysy rauhallisena ja jatka eteenpäin

Shiva oli joogi ja hänen mielentilansa oli rauhallinen ja meditatiivinen, joka häiriintyi ainoastaan äärimmäisistä syistä. Tosiasia onkin, että puolet taisteluista voidaan voittaa, pelkästään olemalla rauhallinen stressaavassa tilanteessa.  Laske kymmeneen ja hengitä, olet löytänyt parhaan strategian ongelman selvittämiseksi.

  1. Materialistinen onni ei koskaan pysy pitkään

Et jää mistään paitsi, jos et ole kiinnittynyt materialistisiin asioihin. Materialistinen onni on aina väliaikaista. Löytääksesi harmonian, on sinun löydettävä onnellisuus tapahtumista ja kokemuksista, ei tavaroista.

  1. Opi tukahduttamaan negatiivisuus arvokkaasti

Meillä suomalaisilla saattaa olla tapana tukahduttaa tunteita, mutta ottamalla negatiivisuus vastaan ja muuttamalla se positiivisuudeksi, saat aikaan enemmän kuin sivuuttamalla ahdistavat asiat tai tunteet. 

  1. Halut johtavat pakkomielteisiin ja pakkomielteet johtavat tuhoon

Shiva oli vapaa haluista, joten asiat eivät olleet hänelle pakkomielteitä. Halut johtavat aina pakkomielteisiin, ja ne puolestaan tekevät meistä itsetuhoisia. 

  1. Kunnioita parempaa puoliskoasi

Oli se sitten puolisosi, läheisesi tai sinä itse, kunnioita parempaa puoliskoasi. Kuin Shiva, joka kohteli Parvatia, toista olemustaan, kunnioittaen sekä huolehtien. Näin voit löytää harmonian.

  1. Sinun on hallittava egosi ja päästettävä irti ylpeydestä

Ego on osa meitä, mutta se on ainoa asia, joka estää saavuttamasta suuruutta. Egosi on tavoitteiden ja unelmien välissä, ja näin tekee sinusta vähemmän rakastavan ihmisen.

  1. Tee perusteellista tutkimusta siitä, mihin olet ryhtymässä

Tiedä mihin olet ryhtymässä ja hyväksy tosiasiat. Mitä tämä käytännössä tarkoittaa harmonian löytämiseksi? Älä kiellä niitä totuuksia, jotka esimerkiksi kulkevat käsi kädessä ylensyömisen tai epäterveellisen parisuhteen myötä.

  1. Ymmärrä, että kaikki on väliaikaista

Elämä on loppujen lopuksi katoavaista, ja se, mitä sinulla on tai tapahtuu tänään, ei tule olemaan olemassa ikuisesti. Aika muuttuu, ja me muutumme sen mukana.

Astral TV on tukenasi, kun tavoitteenasi on löytää harmonia arkipäivääsi. Ota neuvoksi Shivan päivän periaatteet ja löydä sisäinen harmonia.