Länsi-Uudenmaan Sateenkaariyhdistys järjestää yhteistyössä Lohjan kaupunginkirjaston ja AnnArtin kanssa trans- ja muunsukupuolisuutta käsittelevän dokumenttielokuvan näytöksen vappuaattona 30.4. klo 12.30–15.00.

Nimi on tärkeä yksilön identiteetin – minän – muodostumiselle. Kun henkilön syntymässä määritelty sukupuoli ei vastaa hänen oikeaa sukupuoltaan, on hänellä useimmiten myös itselleen väärä nimi. Nimi, joka aina lausuttuna muistuttaa siitä, että ei ole minä, vaan tavallaan sinä.

On ihmisoikeus tulla nähdyksi omana yksilöllisenä itsenään eikä yhtenä ryhmänä. Tulla hyväksytyksi omana itsenään. Olla osa yhteiskuntaa kokonaisena, ilman eriarvoistavia rajoituksia. Tällä hetkellä Suomen laki kohtelee trans- ja muunsukupuolisia epätasa-arvoisesti mm. juridisen sukupuolen korjaamiseen ja itse korjausprosessiin liittyvien oikeuksien suhteen.

Sinusta minuksi -dokumentti on suunnattu kaikille, joita aihepiiri koskettaa ja kiinnostaa sekä erityisesti sosiaali-, terveys- ja opetusalan opiskelijoille ja työntekijöille. Elokuvanäytöksen jälkeen on keskustelutilaisuus, jossa on mahdollisuus keskustella elokuvan tekijän, Ani Iivanaisen, kanssa elokuvan teemoista. Näytös klo 13.00, ovet auki klo 12.30. Vapaa pääsy.