Tänään: 14.07.2024

Toimittaja

Sirkusfestivaali Pusu tuo nykysirkuksen ammattilaiset Töllin Myllylle

sirkus

Sanja Kosonen

 

Sirkusfestivaali Pusu alkaa perjantaina 29.6. Festivaali alkaa Sébastien Armengolin ja Emilie Bonnafouksen valokuvanäyttelyn avajaisilla ”Tes yeux ont l’avantage d’être” – Kiertävän nykysirkuksen arkea Ranskassa, Töllin myllyn gallerialla klo 16. Näyttely on avoinna festivaalin ajan aina kaksi tuntia ennen esitystä ja esitysten välissä. Jalkapallon MM-kisojen kunniaksi myös Pusussa nähdään jalkapallotaituruutta, kun avajaispäivänä klo 18 Pusulan torilla kikkailee argentiinalainen Guinness-ennätysmies Victor Rubilar. Esitys on ilmainen, mutta hattu kiertää.

Lauantain esitykset alkavat klo 18, kun Suomen ensi-iltansa saa Sanja Kososen korkean nuoran sooloteos Lähde, joka käsittelee pelot nujertavaa syvää iloa ja onnellisuutta. Klo 19 alkaa Kabaree NYT, jossa esiintyvät jonglöörit Jay Gilligan teoksellaan Melodic Objects sekä Aleksi Niittyvuopio teoksellaan Suora. Esitysten jälkeen klo 20 myös festivaaliyleisö pääsee näyttämään taitojaan tanssilattialla, sillä vuorossa on Pusuhipat, joissa kesäisiä säveliä esittävät Teija Sotikoff & Ryysyranta. Tanssien jälkeen istuskellaan iltaa vielä nuotion äärellä, paistellen makkaraa ja seurustellen kyläläisten ja artistien kesken.

Festivaalin päätöspäivä alkaa festivaalilaulaja Teija Sotikoffin laulupajalla klo 12, jonne kaikki ovat tervetulleita opettelemaan muutaman yhteislaulun, jotka halutessa esitetään festivaalin päätteeksi. Klo 13 nähdään suomalaisvirolaisen Carousel Companyn,koko perheen tuore teos Pierrot and the Bunny, joka yhdistelee sirkusta, teatteria, tanssia ja livemusiikkia. Festivaali huipentuu näyttävän triotrapetsiryhmän Wise Foolsin teokseen Trashpeze, jossa lavalla nähdään räjähtäviä ja ainutlaatuisia sirkustekniikoita kolmen trapetsilla, lenkkiköydellä ja tanssitrapetsilla.

Festivaalin aikana festivaalialueella buffettia pitää Töllin kyläyhdistys ja myös lämmintä ruokaa voi ostaa pikkurahalla!  Festivaalin lippuja voi ostaa osoitteessa www.holvi.com/shop/sirkusfestivaalipusu2018

Lippuja voi ostaa yksittäisiin esityksiin, päiväkohtaisesti, tai kerralla kaikkiin festivaalin esityksiin!

Lippuja voi ostaa myös käteisellä paikan päältä tuntia ennen esitystä.

 

Jay Gilligan

 

Festivaalin aikataulu:

Perjantai 29.6.
Klo 16
 Sébastien Armengol & Emilie Bonnafous: “Tes yeux ont l’avantage d’être” – Kiertävän nykysirkuksen arkea Ranskassa, Näyttelyn avajaiset, Töllin Myllyn Galleria
Klo 18 Victor Rubilar, Pusulan tori

Lauantai 30.6.
Klo 18
 Sanja Kosonen: Lähde, Ulkolava, Töllin Myllyn halli
Klo 19 Kabaree NYT: Aleksi Niittyvuopio & Jay Gilligan, Töllin Myllyn halli
Klo 20 Pusuhipat: Teija Sotikoff & Ryysyranta, Sirkusteltta, Töllin Myllyn halli

Sunnuntai 1.7.
Klo 12 
Laulupaja, Töllin Myllyn Galleria
Klo 13
 Carousel Company: Pierrot and the Bunny, Ulkolava, Töllin Myllyn halli
Klo 14 Wise Fools: Trashpeze, Ulkolava, Töllin Myllyn halli

Lisätiedot tapahtuman nettisivuilta www.sirkusfestivaalipusu.com
Parhaiten pysyt ajan tasalla, kun seuraat meitä Facebookissa osoitteessa www.facebook.com/sirkusfestivaalipusu