Virkistysuimala Neidonkeidas, Sporttikeskus Tennari, Lohjan Liikuntakeskuksen kuntosalit sekä Järnefeltin, Perttilän ja Harjun koulun liikuntasalit avasivat ovensa 1.6. Samaan aikaan alkaa myös aikuisten ryhmäliikunta sekä lasten kesätoiminta.

Poikkeusolosuhteiden vuoksi liikuntatilojen käyttöön liittyy erilaisia ohjeistuksia ja rajoituksia, jotta käyttäjille voidaan taata mahdollisuuden liikkua turvallisesti. Liikuntatiloihin saa tulla vain terveenä. Asiakkaita suositellaan kaikissa liikuntatiloissa pitämään riittävästi etäisyyttä kanssaliikkujiin ja huolehtimaan hyvästä käsihygieniasta kaikissa tilanteissa. Liikuntasaleissa käyttäjät huolehtivat voimassa olevien ohjeistusten noudattamisesta.

Liikuntapaikoilla on lisätty siivousta tarvittavan hygieniatason ylläpitämiseksi ja tuotu desinfiointiliinoja kuntosaleille, jotta asiakkaat voivat puhdistaa laitteet ja treenivälineet käytön jälkeen. Lisäksi Neidonkeitaan ja Tennarin aulatiloissa on käsidesiä asiakkaille.

Uimahallin puolella asiakasmäärää on rajoitettu, jotta turvallisten välimatkojen pitäminen onnistuisi. Vain osa pukukaapeista ja suihkuista on käytössä, allaskohtaisia henkilömäärärajoituksia on asetetty, saunoihin voi mennä vain muutama asiakas kerrallaan ja höyrysauna on poissa käytöstä. Omien lelujen tuominen allastiloihin on kielletty, mutta vesijuoksuvyöt, kellukkeet ja uintivälineet ovat sallittuja. Wibit-toimintarata on toistaiseksi pois käytöstä.

Asiakaspalvelupisteillä Neidonkeitaalla ja Tennarissa ohjeistetaan esimerkiksi jonotukseen liittyvissä käytänteissä. Korttimaksua suositellaan ja toivotaan, että aulatiloissa ei vietetä aikaa. Liikuntatiloista on muutenkin hyvä poistua oman treenin jälkeen.

Poikkeuksena normaaleihin käytänteisiin, tänä kesänä kaikille ryhmäliikunnan tunneille varataan paikka varausjärjestelmän kautta. Lisäksi puistojumppiin ilmoittaudutaan joko paikan päällä tai etukäteen saman päivän aikana. Puistojumppiin ilmoittautumisen ohjeet löytyvät nettisivuilta sekä Aurlahdesta jumpan aikana.

Käytäntöjä seurataan ja arvioidaan viikoittain ja niitä muutetaan tarvittaessa. Tavoitteena on taata turvallinen ympäristö sekä asiakkaille että henkilöstölle.

1 Comment

  • antti

    2.6.2020 - 16:19

    Hienoa, kannattaa käydä tässä uimahallissa.

Comments are closed.