Sandviken

Päätoimittaja

Siuntio-päivät ja uimahalli kutsuvat Siuntioon kesällä

siuntio

Tervetuloa tutkimaan Siuntiota heti kesän alussa! Tänä vuonna vietämme Siuntio-päiviä jo 8.–9. kesäkuuta, kun kesä on kukkeimmillaan. Päätapahtumassa lauantaina on luvassa perinteistä yhdistysten esittäytymistä ja markkinahumua. Siuntio-päivien päätapahtuma järjestetään uudella kesäpihallamme, jonka olemme rakentaneet kunnantalon viereen. Samalla vietämme kesäpihan avajaisia.

Haluamme luoda kesäpihasta kesäisen kohtaamispaikan, jossa on tilaa torimyyjille, erilaisille tapahtumille ja rennolle ajanvietolle. Kesäpihalle on muuttanut myös Nuca Bar & Café. Järjestämme iltatorin uudella kesäpihallamme kesäkuukausien viimeisinä perjantaina.

Siuntio-päivien aikana järjestetään myös opastuksia ja retkiä kymmeneen eri siuntiolaiseen kohteiseen. Lauantaina voit tutustua Siuntionjokeen meloen oppaan johdolla. Pääset myös tutustumaan Tuiskula Farmin laidunkanoihin ja siirrettävään kanalaan. Suitian keskiaikaisessa linnassa ja Lönnebergan kotieläintilalla on opastukset iltapäivällä.

Sunnuntaina voit uppoutua Gårdskullan maatalousmuseon moninaisiin kokoelmiin, joihin sisältyy niin vanhoja traktoreita kuin keittiövälineitäkin. Iltapäivällä voit osallistua veneretkelle Siuntionjoelta merelle ja saaristoon. Opastuksia järjestetään myös Kehla Stallissa, Kotiseutumuseossa, Pyhän Pietarin kirkossa ja Fanjunkarsin torpassa, jossa Aleksis Kivi kirjoitti suurimman osan tuotannostaan. Lisätietoja Siuntio-päivien ohjelmasta löydät osoitteesta siuntio.fi/siuntio-paiva.

Vuosi sitten avattu Hotelli Siuntio tarjoaa upean majoituksen mahtavissa luonnonmaisemissa. Hotelli on tuonut kutkuttavan lisän siuntiolaiseen ravintolaelämään ja tarjoaa hyvät puitteet erilaisten tapahtumien järjestämiseen.

Hotellista saat lisäksi erilaisia hyvinvointipalveluita, sillä hotelli tarjoaa tilat myös kauneudenhoito-, hieronta- ja liikuntapalveluyrittäjille. Hotellin yhteyteen rakennetaan asuntoja, joiden asukkailla on tietysti kaikki hotellin palvelut käytettävissään. Siuntion kunnan uimahalli ja kuntosali toimivat Hotelli Siuntion tiloissa.

Jos luonnonvedet tuntuvat liian kylmiltä, voit myös pulahtaa uima-altaaseen uimahallissamme, jonka avasimme reilu vuosi sitten. Tänäkin vuonna uimahalli on auki koko kesän. Tervetuloa polskimaan!

Siuntiosta löydät myös Suomen suurimman golfkeskuksen, Pickala Golfin, jossa on kolme ainutlaatuista ja luonteeltaan erilaista 18 reiän kenttää. Voit pelata avarissa peltomaisemissa, ihaile kumpuilevaa metsää ja rauhoitu raikkaassa merenrannassa.

Pickala Golfin kenttien väliin on rakenteilla vielä Pickala Rock Resortin par 3 -golfkenttä. Alueelle on kaavoitettu myös tontteja hotellille ja yli sadalle asunnolle.

Siuntioon kutsuvat myös upeat uimarantamme. Siuntion salattu helmi on Sandvikenin luonnonhiekkaranta meren äärellä Kopparnäs-Störsvikin virkistysalueella. Störsvikin uimarannalla hiekkakuopassa on taatusti lämmin vesi. Karskogin uimarannalla on hyppytorni ja Nummijärven uimaranta sopii luonnonrauhaa rakastavalle.

Elokuussa Siuntiossa palataan päiväksi keskiajalle, kun kirkon kupeessa järjestetään Siuntion Keskiaikaiset Markkinat. Käsityömyyjien ja ruuanmyyjien lisäksi voit nähdä työnäytöksiä, historiallista miekkailua ja buhurttia, historiallisen ratsastuksen esityksiä, puujaloilla kävelijän, keskiaikaista musiikkia ja kotieläimiä.

Lapsille on työpaja ja kirkossa ohjelmaa.

Toivotan kaikki Lännenhelmen lukijat tervetulleiksi Siuntioon käymään tai viihtymään pidemmäksi aikaa!

Juha-Pekka Isotupa
kunnanjohtaja
Siuntion kunta

Kommentoi kirjoitusta