Asuntosäätiön vuokratalojen rakentaminen Siuntion kuntakeskuksessa on alkanut. Kahteen kerrostaloon rakennetaan yhteensä 50 asuntoa ja taloihin päästään muuttamaan ensi vuoden syksyllä. Kerrostalotuotannon käynnistyminen aseman läheisyydessä on merkittävä asia Siuntion kuntakeskuksen ja koko kunnan kehityksen kannalta.

Rakennuskokonaisuus koostuu kahdesta nelikerroksisesta rakennuksesta. Asuntojen koot vaihtelevat 37 m²:n yksiöstä 75 m²:n neliöön. Talot rakennetaan Palonummentien, Aleksis Kiventien ja rakennettavan Ratapihantien risteykseen.

–Kunta rakentaa tulevan kevään ja kesän aikana Ratapihantien uuden linjauksen. Nykyisin käytössä oleva Palonummentien ja Ratapihantien yhdistävä kevyen liikenteen väylä poistuu käytöstä ja kevyt liikenne ohjataan jatkossa Palonummentien ja jo olemassa olevan Ratapihantien kautta, kertoo Siuntion kunnan tekninen johtaja Markus Moisio.

Tontilta on jo kaadettu puut ja poistettu pintamaat. Menossa on maaperän stabilisointi ja paalutus. Tästä aiheutuu meluhaittaa arvion mukaan kesäkuun alkuun asti.

–Paaluttamisesta mahdollisesti aiheutuvaa tärinää valvotaan tärinämittarein. Töitä työmaalla tehdään pääsääntöisesti arkisin kello 7–18, joitakin työvaihteita saatetaan tehdä kello 22:een asti, kerrotaan TNRak Oy:stä, joka rakentaa kohteen Asuntosäätiölle.

Ratapihantien vuokrakerrostalojen rakentaminen on osa Siuntion kunnan ja Asuntosäätiön vuosikymmenten mittaista yhteistyötä. Kuntakeskuksen lisäksi osapuolten välisessä aiesopimuksessa on linjattu maankäytön suunnittelua myös mm. Störsvikin alueella.

Havainnekuva Palonummentien varteen nousevista vuokrakerrostaloista. (Kuva AsuntosäätiöSR)
Kerrostalojen rakennuspaikan perustustyöt ovat käynnissä Palonummentien varrella.