Tänään: 14.07.2024

Toimittaja

Soturikissa-päivä Lohjan pääkirjastossa

kirjallisuus, kirjasto

Lohjan pääkirjastossa vietetään Soturikissa-päivää la 15.9. klo 10.00-14.00. Päivän aikana kirjastossa on tarjolla monenlaista tekemistä Erin Hunterin kirjasarjaan liittyen. Tapahtumassa voi osallistua pinssi- ja naamaripajoihin, ratkoa tietokilpailuja ja arpoa itselleen oman Soturikissanimen. Kirjastossa pääsee myös värittämään klaanikarttoja ja ottamaan itsestään kissaselfien.

Kaikille avoimessa tapahtumassa Soturikissojen fanit pääsevät tapaamaan toisiaan ja lainaamaan sarjan kirjoja.  Sarjan suomentanut Art House -kustantamo on lahjoittanut tapahtumaan materiaaleja ja kirjapalkintoja.

Soturikissat (Warrior Cats) on fantasiakirjasarja, joka kertoo villikissojen elämästä metsässä omissa klaaneissaan. Sarjaa kirjoittaa Erin Hunter, nimen taakse kätkeytyy kuitenkin kuusi eri kirjailijaa. Sarja on kansainvälisesti hyvin suosittu, siihen ovat ihastuneet kaikenikäiset lukijat. Alun perin englanniksi kirjoitettuja Soturikissat-kirjoja on käännetty jo 19 kielelle.

Soturikissojen maailmasta on kirjoitettu neljä kuusiosaista sarjaa ja useita erikoisseikkailuja. Viimeisimmät Soturikissa-kirjat ilmestyvät tänä syksynä. Kissat kuuluvat Myrsky-, Varjo-, Tuuli- ja Jokiklaaneihin. Kissojen joukosta löytyy mm. taistelijoita, ennustajia, parantajia ja johtajia. Kirjojen tarinat ovat jännittäviä ja selkeästi kerrottuja. Luontokuvaus on tärkeässä osassa.

Ensimmäisen sarjan päähenkilö on kotikissa Ruska, joka jättää leppoisan kotielämän ja liittyy Myrskyklaaniin. Tarinassa seurataan Ruskan eli Tulitähden kehittymistä taitavaksi soturiksi ja klaanien välisiä konflikteja. Kirjasarjan edetessä Soturikissojen maailma laajenee, päähenkilöt vaihtuvat ja tarinan teemat syvenevät.