Tänään: 12.07.2024

Päätoimittaja

SP Koti hakee kasvua Lohjalta

SP Koti Lohja, Vihti, Karkkila eli Uudenmaan Asuntovälitys Oy nimitti uudeksi toimitusjohtajakseen Kari Pitkäsen, pitkän linjan kiinteistöalan ammattilaisen ja heti julkaistiin yrityksen alueellinen tavoite.

Tällä hetkellä SP Kodeilla on hyvä markkinaosuus Vihdin ja Karkkilan alueella, mutta haluamme nostaa markkinaosuuttamme myös Lohjan alueella, kertoi Pitkänen.

SP Kodin kasvutavoitetta auttaa omistusjärjestelyt, jotka tapahtuivat tänä vuonna Länsi-Uudenmaan Säästöpankin ostaessa loputkin yrityksestä omistukseensa. Näin Säästöpankki omistaa Länsi-Uudenmaan Asuntovälitys Oy:n osakekannan 100 %:sti. Osto liittyy pankin strategiaan palvella asiakkaitaan entistä kokonaisvaltaisemmin.

Tämän vuoden maalis-huhtikuu oli kiinteistönvälittäjille jopa kauhunhetkiä tuonut ajanjakso, mutta siitä toivuttiin nopeasti ja nyt kesän loppupuolella ollaan jo viime vuoden tasolla. Itseasiassa kauppa käy Lohjalla todella hyvin.

Rakennuttajat ovat viime vuosina keskittyneet pienten asuntojen rakentamiseen, mutta nyt on selkeästi nähtävillä tarve isommille, vähintään kolmion kokoisille asunnoille. Ostettavilta asunnoilta odotetaan muutenkin nykyään toimivaa tekniikkaa ja kuntoa, joka ei edellytä heti suurempaa remonttia, vaan muuton voi suorittaa pienellä vaivalla, kuten pintaremontilla uuden maalin tai esimerkiksi tapetoinnin myötä, kertoo Pitkänen.

Esimerkiksi rivitaloasunnoissa Lohjalla on myyty noin 7 % enemmän rivitaloasuntoja alkuvuodesta kuin vastaavassa ajassa viime vuonna. Vihdissä esimerkiksi vastaava kasvu on kohdistunut myös omakotialoihin kuten myös Karkkilassa. Kerrostaloasunnoissa on ollut pientä laskua, mutta se selittyy mm. terveyssyistä ja viruksen vaikutuksista.

Säästöpankin tullessa nyt 100 % omistajaksi, lisääntyy myös pankin ja kiinteistönvälityksen yhteistyö entistä läheisemmäksi ja Länsi-Uudenmaan Säästöpankin uusi toimitusjohtaja Samu Rouhe kertoikin pankin mielellään olevan mukana lainoittamassa sekä uusia kauppoja, että remontoimassa vanhoja kohteita parempaan myyntikuntoon.

Investointi oman kiinteistön kuntoon ja sijoitus oman omaisuuden parempaan arvoon, kertoo Rouhe.

Kiinteistöiltä odotetaan enemmän

Nykyään ostajia kiinnostaa sekä talojen tekninen kunto, että myös millainen tietoliikenneyhteys taloon tai asuntoon on saatavilla. Varsinkin näin etätyön lisääntyessä myös mahdollinen oma työhuone tai työtila ovat toivomuslistalla ja samalla tietoliikennenopeudet nousevat arvossaan.

Kuntien kuten Lohja, Vihti, Karkkila ja Kirkkonummi tulisikin panostaa siihen, että koko kunnan alueella olisi toimiva tietoliikenneverkko valokuituineen ja uuden 5G langattoman verkon mahdollisuuksina. Nämä asiat toimivat myös kuntien vetovoimana uusia kuntalaisia houkuteltaessa, kertoo Pitkänen.

Kasvu mielessä

Uusi toimitusjohtaja Pitkänen ymmärtää, että kasvu ei tule vain odottelemalla, vaan yrityksen pitää panostaa omaan toimintaansa. Pitkänen kertoikin, että SP Kodit tulevat palkkaamaan yhden tai parikin uutta kiinteistönvälittäjää nopealla aikataululla tuomaan lisää resursseja alueelliseen kilpailutilanteeseen. Lisää markkinatilanteesta sekä SP-kodin näkemyksistä luettavissa tiedotteesta sivullamme www.lohja2021.fi