Tänään: 12.07.2024

sporttivaunu

Päätoimittaja

Sporttivaunuleirit alkoivat Sammatista

Länsi-Uudenmaan Urheilijoiden Sporttivaunuleirit kiertävät nyt kesä- ja heinäkuussa Lohjan lähikentillä. Arkiviikon mittaisilla leireillä lapset ja nuoret pääsevät viettämään liikunnallisen puolitoistatuntisen päivittäin omalla lähikentällään yleisurheilun perusteisiin, toisiinsa ja Länsi-Uudenmaan Urheilijoiden (LUU) ohjaajiin tutustuen.

Sammatin leirillä ohjaajina toimivat LUU:n menestyksekkäät urheilijat ja iästään huolimatta jo kokeneet leirivetäjät Nelli ja Roosa. Sammatin leiri käynnityi maanantaina ja leirin kuusi osallistujaa saivat heti tuntumaa muun muassa keihäänheittoon ja aitajuoksuun! Saattaa tosin olla, että pallopelit ja erilaiset hippaleikit saavat nuorten sykkeen nousemaan kaikkein parhaiten.

Mutta mikä ihmeen Sporttivaunu? Sporttivaunu on lohjalainen keksintö vuosikymmenten takaa: isokokoinen katettu peräkärry, joka kantaa sisällään koko urheilukentän! Lähtötelineet, aidat, korkeushyppypatjan, seiväskuopan, seipäät, kuulat, kiekot, keihäät… eikä ainoastaan vaunu, vaan myös monet näistä lapsille soveltuvista välineistä, kuten SAM’s seipäät ja sähköjohtoputkesta tehdyt säädettävät aidat ovat lohjalaisia keksintöjä vuosikymmenten takaa. Sporttivaunu on monelle lohjalaiselle tuttu näky asemapaikaltaan Harjun kentän laidalta, milloin se ei ole vuokralla tai vierailulla jossakin iloisessa tapahtumassa.

Sammatin leirillä ei tarvita vielä koko Sporttivaunua – päivittäin tarvittavat Sporttivaunuvarusteet kulkevat kentälle Nellin mopoauton kyydissä. Ensi viikolla urheillaan Karjalohjan koulun kentällä, Harjulla ja Virkkalassa – heinäkuun viimeisellä viikolla vuorossa ovat Lehmijärvi ja Harjulla “Väiskin Sporttivaunuleiri”. Nämä viimeiset leirit huipentuvat Harjun kentällä 26.-28.7. kisattaviin Lohja Junior Games (LJG) kilpailuihin, joihin saapuu satoja 8-15-vuotiaita orastavia urheilijoita eri puolilta Etelä-Suomea.

– Sellainen huomio että sillä viimeisellä viikolla ollaan Harjun ja Lehmijärven lisäksi myös Virkkalassa, kertoo Juha Heinänen Länsi-Uudenmaan Urheilijoista.

Ilmoittautumiset leireille www.luusport.fi – Tervetuloa nauttimaan liikunnallisista aamupäivätunneista omalla lähikentällä – ja jos urheilukärpänen puraisee, niin ties vaikka tie käykin jo tänä kesänä ihka oikeisiin yleisurheilukisoihin! Leireille otetaan 15 lasta ilmoittautumisjärjestyksessä, leirihinta 30€.