Strauss-suvun sävelet soivat taas Lohjalla Laurentius-salissa loppiaisaattona perjantaina 5.1.2024 klo 19. Lohjan kaupunginorkesteri Taideyliopiston Sibelius-Akatemian muusikoilla täydennettynä sekä valovoimaiset solistit esittävät hurmaavan kapellimestarin, Atso Almilan, johdolla suosituimpia sävelmiä Strauss-dynastian laajasta tuotannosta. Iltaa isännöi jo vuosituhannen alussa tapahtuman pääkaupunkiseudulle luonut Patrick Lagus, jonka suvun pitkää ja vahvaa yhteyttä Lohjaan täällä jo toista vuotta peräkkäin järjestettävä Strauss-konsertti entisestään vahvistaa.

Atso Almila on paitsi kansainvälisesti arvostettu kapellimestari myös säveltäjä, kolumnisti ja vaikuttaja. Hän on säveltänyt seitsemän oopperaa, viisi sinfoniaa ja runsaasti muuta musiikkia. Tuorein teos on Ruotsinsalmen taistelun 230-vuotismuistoksi sävelletty sinfoninen runo. Almila pitää jatkuvasti mestarikursseja sekä Suomessa että ulkomailla. Hänellä on erittäin laaja musiikkialan tuntemus ja kokemus, johon sisältyy monivuotinen toiminta Sibelius-Akatemian orkesterinjohdon professorina, laaja-alainen työskentely musiikkiteatterin parissa, erilaisten musiikkiteosten sävellystyö sekä vaikuttaminen myös kirjoittajana, jonka kynästä lähtevä teksti on älykästä ja huumorin sävyttämää.

Sopraano Goitsemang Lehobye on syntynyt Ga-Rankuwassa Etelä-Afrikassa, mutta asunut jo vuosia USA:ssa. Hän on suorittanut musiikin maisterin tutkinnon Michiganin yliopistossa, jossa jatkaa edelleen laulutekniikkaan ja esiintymiseen liittyviä syventäviä opintojaan. Hänellä on Yhdysvalloissa ollut merkittäviä oopperaesiintymisiä, joista viimeisimpänä, kesällä 2023, Aidan rooli Finger Lakes Operan tuotannossa New Yorkissa, missä on esiintynyt myös La Traviatassa. Miranda Parkerin roolissa Adolphus Hallstorkin oopperassa Rise for Freedom hänet nähtiin vuonna 2021. Hänen ohjelmistoonsa kuuluvat myös oopperat La Boheme, Don Giovanni ja Porgy & Bess, jossa hän on esiintynyt myös Teatro Colonissa Argentiinassa. Myös konserttilavoilla Lehobye on menestynyt. Hän on esiintynyt maineikkaiden oopperalaulajien Johannes Bothan ja Neil Shicoffin kanssa.

Sopraano Hedvig Paulig on suorittanut musiikin maisterin tutkinnon Sibelius-Akatemiassa sekä liedlauludiplomin Lontoon Kuninkaallisessa Musiikkiakatemiassa. Hän on voittanut kansainvälisen Sibelius-laulukilpailun. Kansallisoopperassa hän on vieraillut sekä Bizet´n että Rossinin oopperoiden tuotannoissa. Paulig on esiintynyt useimmissa Ruotsalaisen teatterin esittämissä oopperoissa sekä Helsingin juhlaviikoilla. Lyyrisellä sopraanollaan Paulig on ihastuttanut yleisöä sekä Euroopassa että USA:ssa ja Australiassa.

Baritoni Siphe Kwani on kotoisin Kapkaupungin Kayelitshasta. Kwani on suorittanut tutkinnon Kapkaupungin yliopiston oopperamusiikin koulutusohjelmassa. Hän on voittanut ensimmäisen palkinnon sekä Schock-säätiön että Kapkaupungin Oopperan Ystävien laulukilpailuissa. Hän oli yksi kansainvälisen Belvedere laulukilpailun finalisteista 2023. Hänen oopperarepertuaariinsa kuuluvat muun muassa La Boheme, Figaron häät, Aida, Gianni Schicchi ja Puritaanit.

Tenori Tuomas Miettola on suorittanut musiikin maisterin tutkinnon Taideyliopiston Sibelius-Akatemian oopperalinjalta. Maaliskuussa 2022 hän debytoi menestyksekkäästi Kansallisoopperassa Benjamin Brittenin oopperan Billy Budd Noviisina. Kaudella 2023–2024 Miettolan ohjelma on ollut tiivis. Kevään ja kesän 2023 aikana Miettola esiintyi peräti kolmessa eri oopperaroolissa Ilmajoen musiikkijuhlilla, Rauman Festivossa ja Hämeenkyrön FEStiwaaleissa. Syksyllä 2023 hän esiintyi Romaniassa George Enescu -festivaaleilla Hannu Linnun johtamassa Billy Buddin konserttiversiossa. Alkuvuodesta 2024 Miettola palaa Oulun kaupunginteatteriin, jossa laulaa Mozartin Taikahuilussa Taminon osan. Lisäksi hän debytoi Tampereella Verdin La Traviatan Gastonen roolissa.