Aino-Maija Riutamaa de Mata.

 

Jo perinteiseksi muotoutuneen Karjalohjan kirkon pitkäperjantain konsertin pääteoksena kuullaan Joseph Haydnin Suomessa hyvin harvoin kuultu mestariteos Nelson messu, joka tunnetaan myös nimellä Missa in Angustiis. Solisteille, kuorolle ja orkesterille sävelletty messu on säveltäjänsä ehdottomasti parhaimpia teoksia. Suomessa sitä on kuitenkin kuultu hyvin harvoin. Pitkäperjantaina 30.3. Karjalohjan kirkossa klo 20 alkavassa konsertissa sen esittävät kapellimestari Teemu Hämäläisen johdolla sopraano Tuuli Lindeberg, mezzosopraano Melis Jaatinen, tenori Jere Martikainen, basso Heikki Orama sekä Sakari Ylivuoren valmentama Laurentius-kuoro ja E-ensemble orkesteri.

Konsertin alkupuolella kuullaan kaksi uudempaa teosta joista Jean Sibeliuksen Intrada on tunnettu urkuteoksena, mutta tässä konsertissa se kuullaan tuoreena professori Jorma Panulan sovituksena jousiorkesterille.

Konsertin aloittava puolalaisen Witold Lutoslawskin Grave on viime vuosisadan yhden arvostetuimman säveltäjän vaikuttava teos sellolle ja jousiorkesterille. Sellosoolon soittaa Aino-Maija Riutamaa de Mata.

Lippuja ovelta ja ennakkoon Netticketistä.

Laurentius-kuoro (Kuva: Milla von Konow)

 

PÄÄSIÄISKONSERTTI

Pitkäperjantaina 30.3.2018 klo 20 Karjalohjan kirkossa

Lutoslawski: Grave – Metamorfoosi sellolle ja jousiorkesterille

Sibelius (ork. Jorma Panula): Intrada op. 111a jousiorkesterille

Haydn: Missa in Angustiis ”Nelson messu”

E-ensemble

johtaa: Teemu Hämäläinen

solisteina:

Aino-Maija Riutamaa de Mata, sello

Tuuli Lindeberg, sopraano

Melis Jaatinen, mezzosopraano

Jere Martikainen, tenori

Heikki Orama, basso

Laurentius kuoro, valmennus: Sakari Ylivuori

Teemu Hämäläinen.