Koivu ja tähti -festivaali tuo huippuartisteja Karjalohjan kesään 22.7. – 24.7. Ohjelmaa löytyy lasten satuhetkestä Sibeliusten kirjeenvaihtoon ja leivoskahvikonsertista flamencoon.

Koivu ja tähti -festivaalin taiteellinen johto: Suvi Olavinen (vas) ja Ruusamari Teppo sekä kamarikoira Sir Charlie.

 

Helsinkiläisen Aino Acktén kamarifestivaali ry:n organisoima Koivu ja tähti -festivaali tuo Karjalohjan kesään joukon suomalaisia huippuartisteja sekä kaukaisempia taiteilijavieraita mm. USA:sta ja Espanjasta. Koivu ja tähti -festivaali järjestetään nyt toisen kerran. Ensimmäinen tapahtuma saavutti viime kesänä suuren suosion, joten seuraavaakin on ollut ilo suunnitella.

-Olimme miettineet ystäväni pianisti Ruusamari Tepon kanssa vuosia, että olisi kiva toteuttaa jokin tapahtuma Lohjan alueella. Hänellä on sukua täältä ja minun vanhemmillani oli aikoinaan Karjalohjalla vuokrahuvila, joten alue on tuttua. Lohja on ihanaa seutua. Täällä on yhteisöllisyyttä ja kaikki ovat ottaneet meidän avosylin vastaan. Festivaalin nimi juontuu sadusta, jonka Topeliuksen kerrotaan kirjoittaneen tällä alueella, Suvi Olavinen kertoo.

-Viime kesänä konsertit täyttyivät. Oli huippuartisteja ja yleisöä. Ensimmäinen festivaali oli uskomattoman hieno kokemus. Siitä syntyi halu jatkaa, kun palaute oli niin positiivista ja innostunutta, Olavinen jatkaa.

Hieno festivaali on luvassa myös tänä kesänä.

-Esiintyjät ovat korkeatasoisia, joten tarjolla on parasta laatua kustakin musiikkityylistä. Luvassa on eläväinen tapahtumasarja ja mahtava kokonaisuus, Olavinen sanoo.

Festivaalit järjestetään Karjalohjan seurojentalolla.

-Paikka on mitä idyllisin ja viihtyisin. Esiintyjät tykkäävät esiintyä pienessä tilassa, jossa tunnelma on aivan erilainen ja intiimimpi kuin suurissa saleissa, iloitsee Olavinen.

Festivaali syntyy yhteistyönä.

-Paikalliset yrittäjät ja Lohjan kaupunki ovat mukana. Olemme kiitollisia kaikesta yhteistyöstä. Siinä on voimaa. Tässä on kyse yleishyödyllisestä toiminnasta, jolla vain tuotetaan jotain ihanaa ihmisille. Tämä on tyypillistä kulttuuria; hauskaa ja hullua hommaa, Olavinen naurahtaa.

Sopraano Angelika Klas esiintyy Koivu ja tähti -festivaalin avajaiskonsertissa 22.7. yhdessä sopraanosisarensa Marion Melnikin ja legendaarisen pianistin ja tarinaniskijän Seppo Hovin kanssa.

 

Monipuolinen ohjelma ja tasokkaat esiintyjät

Avauskonsertissa sunnuntaina 22.7 klo 18 kuullaan sopraanosisarusten Angelika Klasin ja Marion Melnikin sekä legendaarisen pianovirtuoosin Seppo Hovin tulkitsemina ooppera- ja operettisävelmiä, chansonia, musikaalisävelmiä sekä ikivihreitä.

Maanantain 23.7. ohjelma alkaa klo 13 lastentapahtumalla, kun satumuori Helena Wilenius kertoo Topeliuksen suosikkisadun Adalmiinan helmi. Iltapäivän leivoskahvikonsertissa klo 14 kuullaan mm. César Franckin sonaatti viululle ja pianolle sekä muita rakkautta ja romantiikkaa huokuvia sävellyksiä, tulkitsijoina viulisti Linda Hedlund ja pianisti Ruusamari Teppo. Maanantai-illan kruunaa sellisti Marko Ylösen ja pianisti Risto Laurialan tähdittämä konsertti klo 19. Konsertissa kuullaan Johan Sebastian Bachin, Ludwig van Beethovenin, Claude Debussyn ja Sergei Rachmaninovin musiikkia.

Festivaalin päätöspäivään, tiistaihin 24.7. sisältyy kolme tapahtumaa. Klo 14 alkavassa Sydämen aamu -konsertissa kuullaan Aino ja Jean Sibeliuksen kirjeenvaihtoa Jean Sibeliuksen musiikin siivittämänä. Musiikista vastaavat viulisti Linda Hedlund sekä Järnefelt Piano Trio:

Päivikki Nykter (viulu), Katri Ervamaa (sello) sekä Ruusamari Teppo (piano). Lisäväriä konserttiin antaa tieto, että viimeksi mainittu taiteilija, USA:ssa vaikuttava, Koivu ja tähti -festivaalin toinen taiteellinen johtaja Ruusamari Teppo on Jean Sibeliuksen suora jälkeläinen, säveltäjämestarin tyttären tyttären tyttären tytär. Kirjeenvaihdosta ja konsertista alustaa lohjalainen kapellimestari, apulaisrehtori Janne Haapanen, kirjeitä lukevat lausuja Suvi Olavinen ja karjalohjalainen näyttelijä Kai Lehtinen. Tiistai-illan Flamenco Twilight! -konsertissa klo 20 lavalle astuu kaksi Madridissa vaikuttavaa kitaristia; Raúl Mannola ja Igor Neldekjovic sekä granadalainen flamencolaulaja Manuel Lorente. Festivaali päättyy klo 22 alkavaan Jazz Duo Heidlberger & Wunschin (Saksa/USA) rentoon jazzkonserttiin.

-Haluamme tarjota ihmisille tasokasta, koskettavaa, ikimuistoista ja ihanaa ohjelmaa. Sydämellisesti tervetuloa kaikki rakentamaan yhdessä ihanaa kesätapahtumaa, jota voi muistella vielä talven tuiskuissakin ja odottaa jo seuraavaa, Olavinen tiivistää.

Lippuja saa Cafe Laurista, Ellan kukasta, ovelta ja osoitteesta liput@acktefestival.fi. Festivaaliohjelma löytyy osoitteesta www.acktefestival.fi sekä Facebookista.

SMS

Festivaaleilla kuullaan Aino ja Jean Sibeliuksen kirjeenvaihtoa Jean Sibeliuksen musiikin siivittämänä.