Lohja 700-juhlavuoden kunniaksi on julkaistu neulekilpailu 700 silmukkaa. Nimi on herättänyt hilpeyttä Hiiden Opiston opiskelijaryhmissä, että kuka ne silmukat kilpailutyöstä laskee.

– Asiaa voi lähestyä monesta eri suunnasta ja yksi mahdollisuus tietenkin on, että haluaa työhönsä juuri nämä 700 silmukkaa suunnitella, naurahtaa tulevan workshopin opettaja Miia Laakso

Suunnitteluworkshopissa ideoidaan yhdessä, mistä eri näkökulmista voi oman työn aloittaa.

– Meillä on erilaisia toimintapisteitä, joita ovat mm. paikkakunta, käyttötarkoitus, materiaali, historia jne, Miia luettelee. Viimeinen piste sijaitseekin Lohjan Museolla ja se on suunniteltu yhteistyössä.

– Täällä voi inspiroitua menneisyydestä, rakennuksista ja ympäristöstä. Lohjan Museon johtaja Annamari Juvonen-Eskolan toteaa. 

Kilpailun sääntöjen mukaan neuleen pitää liittyä jotenkin Lohjaan. Mukaan liitetään tarina ja työ pitää neuloa käsin.

– Muuten luovuutta ei rajoiteta, joten kurssille osallistujat voivat tuoda mukanaan erikokoisia neulepuikkoja ja erilaisia materiaaleja: kengännauhoja, ohutta rautalankaa, kierrätysmateriaaleja, matonkuteita, kaikkea villiä mitä keksiikään, sellaista mikä taipuu puikoilla tai sormilla silmukoiksi.

700 silmukkaa suunnitteluworkshop kurssin opettaja Miia Laakso on Hiiden Opiston uusi päätoiminen taitoaineopettaja, joka aloitti työnsä viime syksynä.

– Olen viihtynyt työssäni todella hyvin. Olen avoin uudelle ja innostun uusista tekniikoista ja useimmiten intoni välittyy myös opiskelijoihin. Saan heiltäkin ideoita, joihin mielelläni tartun ja joita pääsen jalostamaan ja opettamaan edelleen kursseilla. Neulesuunnittelu on lähellä sydäntäni, olen mm. kirjoittanut aiheesta kirjan #miundesign – ideoi, suunnittele, neulo ja virkkaa. Ihanaa on, että tätä neulesuunnittelua pääsen toteuttamaan myös ryhmieni kautta. 

700 silmukkaa suunnitteluworkshop -kurssi järjestetään lauantaina 11.2. klo 12 – 15.15 Laurentiustalon käsityöluokissa. Kurssin hinta on 5 € ja kurssille ilmoittaudutaan 6.2. mennessä netin kautta www.hiidenopisto.fi tai soittamalla toimistoon p. 044 369 1498.