Kesälomien päätteeksi palaamme takaisin arkeen ja olemme valmiit ottamaan vastaan pitkän vuoden ennen seuraavia lomia. Syksy on mitä parhain aika aloittaa uusi harrastus. Illat alkavat pimenemään ja kesän jälkeen energiaa ja mielenkiintoa uusiin asioihin on taas jälleen.

Kannattaa tarttua hetkeen tutustumalla tarjolla oleviin vaihtoehtoihin ja kokeilla mikä niistä olisi itselle sopiva laji. Mitkä harrastukset ovat parhaat aloittaa syksyllä? 

Harrastamalla energiaa arkeen

Samalla kun yritykset pohtivat tulevan vuoden toimintaa ja mitkä liikelahjat olisivat sopiva tapa kiittää asiakkaita vuoden lopussa, meidän ajatukset pyörivät siinä kuinka saamme arjen takaisin raiteilleen kesän menojen jälkeen. 

Mietitään ehkä mitä uusia ja kivoja harrastuksia löytyisi arjen virkistykseksi. Riippumatta viihdytkö sisällä vai ulkona, tuovat seuraavat asiat takuuvarmasti mukavaa tekemistä ja iloa syksyyn.

Valokuvaus

Luonto valmistautuu talveen tarjoten uskomattoman näytelmän meille ja muuttolinnut suuntaavat matkansa kohti etelää. Aika on otollinen aloittaa harrastamaan valokuvausta. Netistä löytyy valtava määrä opetusmateriaalia tai voit osallistua kurssille ammattilaisen oppiin. Kuvatessa pääsee nauttimaan raikkaasta ulkoilmasta ja muokkaaminen on hauskaa ajanvietettä illan pimetessä lämpimän teekupin kera.

Tähtikuvioiden bongailu

Avaruus on meille kaukainen ja salaperäinen, koska se on täysin meidän ulottumattomissa. Jokainen meistä osaa tunnistaa otavan ja muita tunnetuimpia kuvioita, mutta taitomme jäävät lähinnä siihen. Harrastus kannattaa aloittaa silmin nähtävistä tähdistä ja avuksi tähtien bongailuun löytyy erilaisia sovelluksia. 

Väritä tai maalaa

Taide on musiikin tavoin rentouttava harrastus joka auttaa stressinhallintaan ja harjoittaa luovuutta. Itsellä ei tarvitse olla luontaisia lahjoja tehdä upeita taideteoksia, vaan riittää kun tekemisestä nauttii. Aloittamiseen riittää netistä tulostettu kuva ja värityskynät tai maalaamisen makuun pääsee helposti valmiin aloittelijapakkauksen ohjeiden voimin.

Liikkumisen iloa

Oman hyvinvoinnin kannalta liikkuminen on erittäin tärkeää. Syksy on täydellistä aikaa liikkumiseen luonnossa, mutta sade luo oman haasteensa. Silloin messuilta saadut yritysten kangaskassit painatuksella kannattaa kaivaa esiin ja suunnata treenaamaan salille. Tarjolla on lähes rajaton valikoima perinteisen salilla käynnin lisäksi ilmajoogasta tankotanssiin. 

Musiikin voimaa

Vuodenajasta riippumatta musiikki tuo arkeen iloa ja rentoutusta. Musiikin kuuntelu voi jo olla suuri osa arkea, mutta tämä syksy voisi olla oikea hetki aloittaa soittaminen, laulutunnit tai liittyä mukaan kuorotoimintaan.

Irtiotto kiireiseen arkeen

Kun arki on päässyt kunnolla käyntiin, on harrastuksilla erittäin suuri merkitys meidän jaksamiselle. Uusia kivoja harrastuksia kannattaa keksiä pimenevien syysiltojen iloksi. 

Toisinaan voi olla haasteellista sijoittaa uusia harrastuksia kiireisen arjen keskelle, mutta loppupelissä ne tuovat positiivista energiaa elämään. Etukäteen sovitut tunnit tai kurssit pitävät huolen siitä, että muistaa pysähtyä hetkeksi ja antaa aikaa itselle rakkaiden asioiden parissa.